MARDİN VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ'TAN 23 NİSAN MESAJI

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 102. Açılış Yıl Dönümü İle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kutlama Mesajı yayınladı.

Mardin 23.04.2022 14:34:00 0
MARDİN VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ

Mardin  Valisi   Mahmut Demirtaş  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 102. Açılış Yıl Dönümü İle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  dolayısıyla Kutlama Mesajı yayınladı.Mardin Valisi Mahmut Demirtaş mesajında;

 

''102 yıl önce takvimlerin 23 Nisan 1920'yi gösterdiği bugün, İstiklal Harbimizin karargâhı, milli iradenin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin dualarla açıldığı gündür. 23 Nisan 1920, aziz vatanın işgal edilip milletimizin yok olma eşiğine getirildiği bir dönemde, dirilişimizin, ayağa kalkışımızın ve şahlanışımızın müjdesidir. 23 Nisan 1920, "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı'mızın “Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir” ifadesiyle taçlandırılmasıdır.

Bununla birlikte ulusal egemenliğimizin tescillendiği bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmek suretiyle sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik gibi kavramların, minik yürekler aracılığıyla dünyaya hâkim kılınması amaçlanmıştır. Zira dünyada savaşların sona ermesi ve dünya barışı adına, geleceğin büyükleri olan dünya çocuklarının bugün vesilesiyle bir araya gelmeleri, geleceğin dünyası adına büyük anlam taşımaktadır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”, insanların barış ve huzur içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşması umudunun, minik yürekler aracılığıyla tüm insanlığa verilen en anlamlı mesajıdır.

Sevgi dolu kalpleri, gülen gözleriyle, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kolları olan çocuklarımız, ülkemizin her alanda gelişmesinin, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasının da en önemli teminatıdır. Çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye vakıf bir şekilde yetiştiğine şahit olmak, ülkemizin geleceğinin emin ellerde olduğunu görmek, bugün yaşadığımız sevinci, coşkuyu ve gururu arttırmakta, geleceğe dair umutlarımızı pekiştirmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Savaşımıza millî mücadele vasfı kazandıran, onu millî irade temeline dayandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurucularını, istiklal mücadelemizi yürüten Gazi Meclisin bütün mebuslarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum. Ülkemizin ve devletimizin hürriyet ve istiklalini korumak için gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum.

Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyor; çocuklarımızı sevgiyle, aziz milletimizi, kıymetli hemşehrilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00