Mardin Valisi Mahmut Demirtaş Yeşilli İçesinde İftarını Açtı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte iftarını Yeşilli ilçesinde vatandaşlar ile birlikte açtı.

Mardin 12.04.2023 13:11:00 0
Mardin Valisi Mahmut  Demirtaş Yeşilli İçesinde İftarını Açtı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte iftarını Yeşilli ilçesinde vatandaşlar ile birlikte açtı.


İftar programının hemen öncesinde Yeşilli de bulunan çitçilere süt sağım makinaları dağıtan Vali Demirtaş, daha sonra YİBO’da vatandaşların ramazan ayını kutlayarak masaları tek tek dolaştı.


Programın başında söz alan Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Vali Demirtaş’ın göreve geldiği ilk günden itibaren İl merkezinin genelinde olduğu gibi Yeşilli ilçesine de yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.


Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan programda konuşan Vali Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde Devlet ve Milletin dayanışmasına değindi.


Vali Demirtaş, Yeşilli ilçesindeki vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;


“Ramazanın 20. günü Yeşilli'deyiz. Büyükşehir belediyemizin himayesinde Yeşilli kaymakamlığı ve Yeşilli belediyemizin organize etmiş olduğu iftar programına hepiniz hoş geldiniz.  Yeşilli’de kardeşlerimle beraber olmaktan büyük onur duyuyorum, mutluluk duyuyorum. Hakikaten her gün bir ilçedeyiz. STK'larımızla olsun, hayırseverlerimizle olsun, vatandaşlarımız ile birlikte iftar yapıyoruz. Ramazan yardımlaşma demek, dayanışma demek, birlik ve beraberlik demek. Ancak bu yıl Ramazan'ı malumunuz büyük bir hüzün ile karşıladık, buruk karşıladık. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler ve Şanlıurfa ile Adıyaman'daki sel felaketleri tüm vatandaşlarımızı hakikaten büyük bir üzüntüye boğuldu. Vatandaşlarımızı kaybettik, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Ancak şunu da söylemek gerekir ki belediye başkanımız orada beni ziyaret etti. Nurdağı'nda Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bir yandan arama kurtarma çalışmaları yapılırken, bir yandan da konteyner kentlerin kurulumunu sağladık. Hatta 60 gün önce kalıcı konutların temelleri atılmaya başlandı. İnşallah bu kalıcı konutlar Ramazan ayında vatandaşlarımıza, köylülerimize teslim edilecek. Hakikaten devletimizin ne kadar güçlü olduğuna, devlet ve millet dayanışmasının ne kadar güçlü olduğuna hepimiz şahitlik ettik. İnşallah geçmişteki bu büyük felaketlerde nasıl ki devletimiz kalıcı konutların yapılmasında ciddi bir gayret gösterdiyse. Bu 11 ilimizde yaklaşık 14 milyon vatandaşımızın etkilenmiş olduğu bu deprem felaketinde konutları da en kısa zamanda, hatta bir yıldan önce yapılıp teslim edileceğine hepimiz şahitlik edeceğiz. Onun için buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu millet ve devlet dayanışması da bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Tüm vatandaşlarımıza buradan şükranlarımı arz ediyorum. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz. Allah'tan tutmuş olduğunuz ibadetlerinizin kabul olmasını diliyorum.”


Programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Yeşilli Kaymakamı İsmail Güney, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, MBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Necmettin Nas ve vatandaşlar katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19