Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Şehit Aileleri İle Birlikte İftarını Açtı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş Şehit Aileleri ve Gaziler için verilen iftar yemeğine katıldı.

11.04.2022 11:25:00 0
Mardin Valisi Mahmut  Demirtaş, Şehit Aileleri İle Birlikte İftarını Açtı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş Şehit Aileleri ve Gaziler için verilen iftar yemeğine katıldı.

Eşi Beyhan Demirtaş İle birlikte Mardin Valiliğince düzenlenen programa katılan Vali Mahmut Demirtaş, masaları tek tek dolaşarak Şehit Yakınları ile Gazilerin hal hatırlarını sordu.

Programın başında bir konuşma yapan Vali Demirtaş şu ifadelere yer verdi;

‘’Mübarek Ramazan ayının manevi atmosferinde iftar soframızda şehitlerimizin kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz, güvenlik kuvveti personelimiz ve değerli misafirlerimizle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum. Buradan Polis Teşkilatımızın, Polis Haftası'nı kutluyor, Türk Polis Teşkilatımızın Kuruluşunun 177. yılını tebrik ediyorum. Görevlerini yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, görevi başında bulunan ve emekli olan personelimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum. Rahmet, merhamet, mağfiret ve yardımlaşma ayı olan Ramazan, insanlar arasında muhabbetin, kardeşliğin, iyiliğin ve dayanışma ruhunun zirveye çıktığı özel bir zaman dilimidir. O sebeple, sizlerin ve sizin şahsınızda tüm Mardinli hemşerilerimizin Ramazan Ayını bir kez daha tebrik ediyorum. Bizleri bir Ramazan ayına daha eriştiren Rabbimize hamdolsun. Nice Ramazanlara da sağlık ve afiyetle hep birlikte ulaşmayı nasip eylesin.’’

Şehit Yakınları ve Gaziler ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Vali Demirtaş;

Mağfiret yolculuğumuzun bugünkü iftarında, şehitlerimizin emaneti olan sizlerle aynı sofrayı paylaşmak, gözlerini kırpmadan vatan uğrunda çarpışıp gazi olmuş kardeşlerimizle birlikte olmak, bizler için büyük bir şereftir. Şehit yakınları olarak sizler, en değerli varlıklarınızı; evlatlarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, babalarınızı “Vatan Sağ olsun” diyerek bu topraklara emanet ettiniz. Kahraman gazilerimiz girdikleri mücadelede, bedenlerinden bir parçayı kaybederken, şehadeti göze aldıklarını, ölümü korkuttuklarını tüm cihana gösterdiler. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de “Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin, zira onlar diridirler, fakat siz farkında değilsiniz.” diye buyruluyor. İnanıyoruz ki, onlar Peygamber Efendimize komşu olmuşlardır. Şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlerinin ve gazilerimizin hayatın her alanında hiçbir konuda mağduriyet yaşamamaları, hayatlarını en iyi şekilde idame ettirmeleri için bizler de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak gereken her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakından takip ediyoruz. Kendinizi yalnız hissetmemeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizlerin derdine derman olmak, sıkıntılarınıza çözüm üretmek, sevinçlerinize paylaşmak bizim asli görevimizdir. Biliniz ki bu toprakları bizlere vatan yapanlara, onların yakınlarına hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur’’ diye konuştu.

İftar programında Vali Demirtaş, Şehit Aileleri ve Gazilerin yanı sıra il protokolü de hazır bulundu.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan program yemek duasıyla son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62