Mardin Valisi Mahmut Demirtaş' ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş , 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı.

Mardin 29.08.2020 12:09:00 0
Mardin Valisi  Mahmut Demirtaş

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş , 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı. Vali Demirtaş mesajında şunlara yer verdi; 

 

''Bugün, milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm cihana ilan ettiği büyük zaferin 98. yıl dönümünü büyük bir iftiharla yeniden kutluyoruz.

Tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen sürdürülen destansı bir mücadelenin neticesi olan bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdecisi olmuştur.

Millî Mücadele döneminde istilâcı güçler Mondros Mütarekesi'ni kendilerine dayanak göstererek Anadolu’da Adana, Maraş, Antep ve Urfa’yı işgale başlamış. Bu işgaller ile Güney Cephesi açılmıştır. Bu cephe hem Milli Mücadele’nin seyri hem de Çanakkale ruhunun yeniden vücut bulması yönüyle büyük önem arz etmektedir.

Bu zorlu mücadele döneminde Mardin’imiz, doğrudan işgale uğramamıştır. Ancak Urfa, Antep ve Maraş gibi komşu vilayetlerde meydana gelen olaylar Mardin halkını rahatsız etmiş, yaşanan işgaller karşısında tepkilerini ortaya koymuş ve İngilizlerin başını çektiği ayrılıkçı bir hareket başlatma düşüncesine de alet olmamışlardır. Onlar bu zor günlerde ülkenin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkmaktan başka bir şey düşünmemişler. Bu durum karşısında tedbirler almış ve hatta ateş açılmasına dahi fırsat vermemiştir. Bu vaziyet bizzat Mardin halkının iradesiyle gerçekleşmiş ve düşman burada silah kullanma cesaretini gösterememiştir.

Bugün bizlere düşen aynı şuur ve ruhla, ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak, Ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır. Mardinli hemşehrilerimin, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için aynı fedakârlığı, aynı cesareti ve aynı iradeyi göstermeye hazır olduğundan hiç şüphem yok.

Kanları ve canları pahasına bugünlere ulaşmamızı sağlayanlara vefa borcunu ödemek, milletimizin bağımsızlığı uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anmak, onların aziz hatıralarını saygıyla yad etmek en önemli vazifelerimizdendir.

Bu hissiyatla başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.

Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı yolunda fedakârca hizmet eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının, yüce milletimizin ve hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00