Mardin Valisi Demirtaş’tan “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” Mesajı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” Mesajı yayınladı.

Mardin 11.03.2021 14:51:00 0
Mardin Valisi   Demirtaş’tan “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy

Mardin Valisi  Mahmut Demirtaş “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” Mesajı yayınladı. Vali Demirtaş mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

''İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yıl dönümü onuruna ithaf en Gazi Meclisimiz, 2021 yılını “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” olarak ilan etmiştir. Millet olarak İstiklal Marşı’mızın 100. yılı bir kez daha büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Hiç şüphe yok ki İstiklal Marşı’mız; milletimizin eşsiz bağımsızlık destanı, istiklalimizin sembolü, istikbalimizin teminatıdır. Milletimizin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Her dizesi, her bir kelimesi milletimizi tek yürek, tek bilek haline getiren İstiklal Marşı; vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkının ilmik ilmik dokunduğu eşsiz bir şaheserdir.

Birlik ve beraberliğin, vatan ve bayrak sevgisinin, benzersiz kahramanlığın göstergesi hükmündeki İstiklal Marşı’mız, yüz yıl önce bu topraklara operasyon yapmaya kalkışanlara Akif’in dizeleriyle milletimizin haykırışıdır. Bu öyle bir haykırıştır ki yankısı bugün, tüm dünyada duyulmaktadır. Dün Sakarya’da, Dumlupınar’da, Başkomutanlık Meydan Savaşı’nda düşmana geçit vermeyen ecdadın torunları, bugün de aynı azim ve kararlılıkla yedi düvelin yanı başımızda kurduğu oyunları canları pahasına bir bir bozmaktadır.

İstiklal Marşı’mızla birlikte, bu eşsiz destanın mimarı, İstiklal Şairi Mehmet Âkif’i  de iyi anlamalı ve genç nesle en iyi biçimde tanıtmalıyız. Mehmet Akif en başta milletimizin his ve fikir dünyasının tercümanı, İstiklal şairidir. Akif, Safahat’ın her satırında milletimizin derdini, tasasını, kederini ve en önemlisi ideallerini haykırmaktadır. Dolayısıyla Akif’in hayat mücadelesini, yaşadığı zorlukları, şairliği ile birlikte düşünce ve aksiyon adamı kişiliğini iyi okumalıyız. Yüksek ahlakını, kişiliğini, millet sevgisini ve bağımsızlık aşkını kendimize örnek almalıyız.

Bu vesileyle bu toprakları bizlere vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; ölümü korkutan kahraman gazilerimize şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum. İstiklal Marşı’mızın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd ediyorum. İstiklal ve İstikbal şairimiz Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” ifadesiyle sözlerime son verirken “İstiklal Marşı’nın Kabulü”nün 100. yıl dönümünün kutlu olmasını temenni ediyorum.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,94% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2445,53% 0,40
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00