Mardin Valisi Demirtaş Üç İlçede daha Muhtar ve STK Temsilcileri İle Buluştu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, hafta sonu mesaisi kapsamından üç ilçenin daha muhtar, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileri ile bir araya geldi.

11.12.2022 12:05:00 0
Mardin Valisi  Demirtaş Üç İlçede daha Muhtar ve STK Temsilcileri İle Buluştu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, hafta sonu mesaisi kapsamından üç ilçenin daha muhtar, sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileri ile bir araya geldi.

 

Her ilçede düzenlenen programlarda katılımcıların talep ve önerilerini dinleyen Vali Demirtaş, Göreve geldikleri 2,5 yıl içerisinde Mardin'de yapılan hizmetlerin değerlendirmesini yaptı.


İlk olarak Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde Artuklu ilçe merkezi ve kırsal mahalle muhtarları ile bir araya gelen Vali Demirtaş, il genelinde yaklaşık 1600 kilometreye yakın asfalt yaptıklarını dile getirdi.


Göreve geldikleri dönemin ilk aşamasında Belediyenin borçlarını bitirdiklerini belirten Vali Demirtaş, yapılan hizmetleri şu şekilde sıraladı;


"Mardin'de göreve geldiğimiz ilk zamanlar belediyenin mevcut borçlarını bitirmek için hummalı bir çalışma yaptık. Allah'a şükür bu konuda başarıya ulaştık ve sonraki dönemlerde kent genelinde yatırım atağına başladık. Yaptığımız hizmetleri vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda yaptık. Attığımız her adımı kentin ilgililerine danışarak yaptık. Asfaltlama çalışmalarındaki ana hedefimiz gelecek yıl asfaltlanmamış hiçbir yolun kalmamasıdır. Özellikle ilimize gelen tur otobüsleri için yer temininde bulunduk.  Trafiği rahatlatmak için Yenişehir 13 Mart Mahallesi'nde katlı otopark çalışmamız devam ediyor. Orta refüj sulama sistemini otomatik hale getirerek tankerle sulama işini ortadan kaldırdık. Tarihi Mardin Kalesi'nin aydınlatma çalışmalarını tamamladık ve kaledeki kayaların ıslahı çalışmalarına başlıyoruz. Tarihi Mardinlimizin silüetini bozan betonarme binaları ortadan kaldırarak UNESCO'un kalıcı listesine girme çabamız var. Kenti daha güzel ve yaşanılır hale getirilebilmek için sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor. 19 çarşımızın restorasyon, bakım ve onarımını yaptık. Kentin içme suyunu karşılayabilmek için değişik alanlarda sondaj çalışmalarımız var ve bu konuda başarıya ulaştığımızı söyleyebilirim. Tarihi Mardin'de atıl durumda bulunan mağaraların turizme kazandırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Kent genelinde millet ormanı, millet bahçesi ve yeşil alanları çeşitlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizde hayata geçirdiğimiz iş kariyer merkezimiz sayesinde işsiz vatandaşlarımızı işverenle irtibatlandırıyoruz. İkinci organize sanayi bölgesinde yapımı tamamlanmak üzere olan 5 tekstil fabrikamızın istihdama büyük katkı sunacağını belirtmek istiyorum. Gençlerimize eğitim yardımlarımız devam ediyor. Geçen sene başvurusu kabul edilen her öğrencinin hesabına 1000 lira aktarmıştık bu sene bu rakamı 3.000 liraya çıkardık. Yapılan sosyal yardımlarla da vatandaşlarımızın parasını yine vatandaşlarımıza harcıyoruz."


Artuklu ilçesinden sonra Ömerli ilçesine giden Vali Demirtaş, yapılan çalışmalarla birlikte Ömerli ilçesinin altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını dile getirdi.


Vali Demirtaş, İlçeye doğalgaz kazandırıldığını belirterek yapılan asfaltlama çalışmalarının, kapalı semt pazarının, çöp aktarım istasyonu, spor kompleksleri ve çocuklara yönelik sportif çalışmalar ile birlikte Ömerli ilçesinin daha konforlu bir yaşama kavuştuğunu söyledi.


Daha sonra Yeşilli ilçesine geçen Vali Demirtaş, programın katılımcılarına ilçede bir Tekstilkent çalışmasının olacağının müjdesini vererek;


"Yeşilli ilçesinde kapalı semt pazarı, kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, sondaj çalışmaları, köprülü menfez çalışmaları, mezarlıkların bakım onarımı, kadın ve gençlik merkezinin yapılması, yaz spor okullarının faaliyetleri l, sosyal yardımlar ve yakacak yardımlarının yapıldığını söyledi."


Vali Demirtaş, yapılan tüm projelerin, hizmetlerin Mardinli vatandaşlara hayırlı olmasını dileyerek Mardin'e hizmet etmekten gurur duyduklarını söyledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71