Mardin Valisi Demirtaş, Trafik Haftası Etkinliğine Katıldı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 7­-13 Mayıs Trafik Haftası kapsamında düzenlenen , "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" etkinliğine katıldı.

Mardin 7.05.2022 17:15:00 0
Mardin Valisi  Demirtaş, Trafik Haftası Etkinliğine Katıldı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 7­-13 Mayıs Trafik Haftası kapsamında düzenlenen , "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" etkinliğine katıldı.


Mardin İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Jandarma Trafik ekipleri tarafından Trafik Haftası kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı mevkiinde bulunan yaya geçidinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.


İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda ülke genelinde eş zamanlı olarak "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosuyla düzenlenen ve yayaları bilgilendirici etkinliklerin Mardin ayağında Vali Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ, Artuklu Kaymakamı Mesut Mesut Tabakcıoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut hazır bulundu.
Mardin İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yayaları bilgilendirme açıklamalarından sonra Vali Demirtaş;


‘’ Her sene Trafik Haftasında yapılan etkinliklerde özellikle sürücüler ve yayalar bilgilendiriliyor. Bu organizasyonların sonucunda yaralamalı kazaların azaldığını görüyoruz. Bu gün burada ‘’5 Adımda Güvenli Trafik için’’ Yaya yolunda ilerlememiz, görünür olmamız, Trafik ışıklarını takip etmemiz, Yaya geçidini kullanmamız ve trafikte cep telefonuna değil yola odaklanmamız gerektiğini bir kez daha öğrenmiş olduk. Karayolu ve Trafik Haftası vesilesiyle trafik bilincini oluşturmak, maddi ve manevi kayıplarımızın önüne geçmek için hemşerilerimize bilgilendirmelerde bulunduk. Trafikte, bireysel duyarlılıkla üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeyi ihmal etmememiz gerekiyor’’ diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00