Mardin Valisi Demirtaş Kızıltepe Muhtarları ile Bir Araya Geldi

Mardin Valisi   Mahmut Demirtaş, Kızıltepe Kaymakamı ve  Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Kzıltepe Muhtarları ile bir araya geldi.

Mardin 20.10.2021 18:55:00 0
Mardin Valisi  Demirtaş Kızıltepe Muhtarları ile Bir Araya Geldi

Mardin Valisi   Mahmut Demirtaş, Kızıltepe Kaymakamı ve  Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Kzıltepe Muhtarları ile bir araya geldi.

 

Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda yapılan toplantıda Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen Kızıltepe’de merkez ve kırsal mahallelerde görevli muhtarlarla bir araya gelerek sorun, şikayet ve talepleri tek tek dinleyip sorunların çözümüne ilişkin istişarelerde bulundu.

Vatandaşlarımızın sorunlarını, muhtarlarımızın sıkıntılarını ilk ağızdan dinliyor, karşılaşılan durumlara ivedilikle müdahale ediyoruz diyen Demirtaş, muhtarlığın önemine de değindi. Demirtaş: “Siz muhtarlarımız, kamu yönetiminin sahadaki uygulayıcıları olarak en başta “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket etmeli, kimsesizlerin kimsesi olmalısınız. Muhitinizde yaşayan her bir vatandaşımızdan mutlak surette haberdar olmalısınız.

Muhtarlık oturma yeri değildir. Muhtarlık, gelenin işinin yapıldığı, vaktin boş sohbetle geçirildiği yer değildir. Muhtarlık, mahallenizin dertleriyle dertlenip çözüm bulmak için kafa yorduğunuz yerdir. O sebeple bu görevin hakkını vermenin gayreti içerisinde olmalısınız. Yaşadığınız köyün, mahallenin hangi evinde, hangi dairesinde kim var, kim yok bunları ayrıntısı ile bilmelisiniz. Şayet mahallenizde aranan ya da şüpheli herhangi bir şahıs varsa, güvenlik güçlerimizle iletişime geçerek şahısların ivedilikle emniyet ve adalete teslimini sağlanmalısınız” dedi.

Toplantıda yapımı devam eden yol çalışmaları hakkında sorulan sorulara cevap veren Çam: “Şimdiye kadar birçok mahallemizi bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çalışmalarımıza kırsal ve merkez mahallelerimizde devam ediyoruz. Kırsal mahallelerimizde önceliğimizi ilçe merkezine uzak mahallelerimizden başladık. Giderek ilçe merkezine yakın mahallelerimize doğru geleceğiz” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,47% 0,08
  • EURO

    34,67% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2473,99% -0,49
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16