MARDİN VALİSİ DEMİRTAŞ KIZILTEPE ÇEVRE YOLU YAPIM ÇALIŞMALARINI İZLEDİ

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kızıltepe ilçesinde devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Mardin 27.12.2022 15:17:00 0
MARDİN VALİSİ DEMİRTAŞ KIZILTEPE ÇEVRE YOLU YAPIM ÇALIŞMALARINI İZLEDİ

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kızıltepe ilçesinde devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Vali Mahmut Demirtaş, sabah mesaisine daha konforlu ve güvenli bir trafik akışının yanı sıra şehir içi trafiğini de rahatlatacak Kızıltepe Güney Çevre Yolu ve Ceylanpınar – Kızıltepe Yolunda incelemelerle başladı.

 

Vali Mahmut Demirtaş, Kızıltepe Güney Çevre yolu projesinin tamamlanmasıyla birlikte, şehir içi trafik yükü hafifleyeceğini belirterek çalışmalarda sona doğru gelindiğini belirtti.

 

İlçede yapılan ulaşım yatırımları sayesinde özellikle şehir içi trafiğinin rahat bir nefes alacağını söyleyen Vali Demirtaş, “Kızıltepe’miz ovasıyla ülkemizin önemli bir tarım bölgesi olurken İpekyolu gibi bir ticaret yolunun da geçmesiyle de aynı zaman ticaret içinde önemli bir lokasyona sahip. Ticaret yolunun ilçemizden geçmesi ve artan araç sayısıyla birlikte şehir içi trafiği yükü artıyor. Bu oluşan trafik yükünü en aza indirgemek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizi rahatlatacak 17 kilometre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde iki gidiş, iki de geliş olmak üzere toplam 4 şeritten oluşan Kızıltepe çevre yolunda artık çalışmalarda sona doğru gelindi. Daha konforlu ve güvenli bir trafik sağlamak amacıyla Ceylanpınar-Kızıltepe yolunda da çalışmalar sürüyor. Mardin’imize daha konforlu yollar kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

İncelemelerde Vali Demirtaş’a Kızıltepe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen eşlik etti.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00