Mardin Valisi Demirtaş, Derik ve Savur İlçelerinde Çeşitli Ziyaretler Gerçekleştirdi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş Derik ve Savur İlçelerinde incelemelerde bulunarak çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Mardin 13.03.2022 12:54:00 0
Mardin Valisi Demirtaş, Derik ve Savur İlçelerinde Çeşitli Ziyaretler Gerçekleştirdi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş Derik ve Savur İlçelerinde incelemelerde bulunarak çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak Derik ilçesinde Kaymakam Evren Çakır’ı ziyaret ederek kaymakamlık çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Demirtaş, daha sonra Süt Sağım Makinesi ile Temiz ve Hijyenik Süt Üretimi Projesi kapsamında süt üreticilerine sağım makinesi dağıtımına katıldı.

İlçede esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek hal hatırlarını soran Vali Demirtaş, buradan ilçe stadyumuna geçerek, Derik Futbol Akademisi, Derik Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü ile Derik Spor oyuncularına spor malzemesi ve bisiklet desteğinde bulundu.

Daha sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hibe edilen 155 adet çöp konteynerinin dağıtım törenine de katılan Vali Demirtaş, buradan da ilçede yapılacak olan Devlet Hastanesi alanına giderek incelemelerde bulundu.

Derik ilçesinden, Savur ilçesine geçen Vali Demirtaş, burada Kayatepe mahallesindeki vatandaşlar ile bir araya gelip taleplerini dinledi. Ardından görevi başında olan güvenlik güçlerini de ziyaret ettikten sonra, Kaymakam Muhammed Kaya’dan ilçede yapımı tamamlanan çalışmalar ile alakalı bilgiler aldı.

Yapacağımız yatırımlarla, proje çalışmalarına vereceğimiz desteklerle her daim vatandaşlarımızın yanında olacağız diyen Vali Demirtaş;

“Bugün iki ilçemize ziyaretler gerçekleştirdik. Derik ilçemiz, hayvancılıkla geçimini sağlayan bir ilçemiz. Burada çiftçi kardeşlerimize destek olma amacıyla süt sağım makinelerini teslim ettik. İnşallah bundan sonra pratik şekilde daha çok verim alacaklardır. Bu olay hanım kardeşlerimizin, kadınlarımızın da inşallah işlerini kolaylaştıracaktır. Devletimizin hakikaten çok ciddi anlamda ilçelerimize ve kırsal mahallelerimize çok ciddi yatırımları var. Bizler hem Büyükşehir olarak hem Valilik olarak çok ciddi katkılarda bulunuyoruz. Allah nasip ederse Derik’te yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve kadın merkezi yapacağız. Bu sene gene üretici kardeşlerimize destek amaçlı 75.000 adet halhal zeytin fidanı dağıttık. Amacımız katma değeri yüksek ürünleri ilimize kazandırmak. Yeni devlet hastanemizin inşasına yakın bir zamanda başlanacak. Vatandaşlarımızın taleplerini ve hayırlı hizmetleri ivedi bir şekilde yerine getiriyoruz. Savur İlçemizde de Kayatepe Mahallesinde vatandaş buluşmalarına katıldık. Taleplerini notlarımızın arasına alarak gerekli talimatları verdik. Şirin ilçemizde yapımı tamamlanan M. Nezih Erdem Parkı’nda incelemelerde bulunduk. Hastanemizde de yeni faaliyete giren Diyaliz Merkezini inceledik. Hakikaten devletimizin destekleri milletimizin hizmetinde. Bizler de milletimizden aldığımız güçle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Allah’ın izniyle ilimizin her noktasında yatırımlarımız devam edecek. Yapılan yatırım ve projelerin vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,43% 0,09
  • EURO

    34,69% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2480,42% 0,76
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00