Mardin Valisi Demirtaş Derik İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, İlçe Kaymakamı Evren Çakır ve ilgili kişiler ile birlikte Derik ilçesinde incelemelerde bulundu.

Mardin 8.01.2023 12:10:00 0
Mardin Valisi Demirtaş Derik İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, İlçe Kaymakamı Evren Çakır ve ilgili kişiler ile birlikte Derik ilçesinde incelemelerde bulundu.

 

İlçede biten ve yapımına devam edilen projeleri yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler alan Vali Demirtaş, ilk olarak Dede Kargın türbesi etrafında yapılan ihata duvarı ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde gördü.

 

Daha sonra istihdama büyük katkı sağlayacak ve bitme aşamasına gelen tekstil fabrikasını gezerek burada incelemelerde bulunan heyet buradanda restorasyon yapılması planlanan Karahan Konağı alanına geçti.

 

 Kadın Merkezi olarak düşünülen eski Hükümet Konağını da gezen Vali Demirtaş, buradan da ilçe merkezinde bulunan Cevizpınar Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarını gezerek esnaflar ile muhabbet etti.

 

Gençlerin rahatça vakit geçirebilecekleri gençlik merkezi ve yarı olimpik yüzme havuzunda da incelemelerini sürdüren Vali Demirtaş ve beraberindeki heyet son olarak ilçe dışında yapımı süren kaçış rampası alanında incelemelerde bulundu.

 

Vali Demirtaş, burada yaptığı değerlendirmede ;

 

”Derik bizim açımızdan, Mardin açısından çok önemli bir ilçe. Biz hem Derik'i, hem de Deriklileri çok seviyoruz.  Geldiğimiz günden beri Derik’e çok güzel hizmetler yaptığımızı düşünüyorum. Bir tekstil fabrikası vardı daha önce burda.  Pazar yeri olarak düşündüğümüz yeri tekstil fabrikasına dönüştürdük. Allah kısmet ederse bu ayın sonunda biteceğini düşünüyorum. Bu vesile ile faaliyete başlayacak olan bu alanda yaklaşık 200 vatandaşımıza da istihdam imkanı sağlayacağız. Hem ihracata dair tekstil üretecek, hem de ciddi anlamda bir istihdam alanı olacak. Yani böylelikle inşallah o fabrika açıldığı zaman, bizim vatandaşlarımız orada çok rahat bir şekilde çalışacaklar. Hem istihdam imkanımız olacak, hem ihracat imkanımız olacak. Şehir merkezinde yapmış olduğumuz bir sokak sağlıklaştırması oldu. 450 dükkanın hepsine kepenk giydirmesini yaptık. Aynı zamanda eskiden hükümet konağı olarak kullanmış olduğumuz tarihi bina tamamen yıkılmak üzereydi. Bu alanı Restore ettik. İnşallah kısmet olursa kadın merkezi olarak kullanmayı düşünüyoruz. Yanıbaşında Karahan'lara ait hazineye devredilmiş  bir konak var. Burada da incemeler yaptık. Allah nasip ederse oranın da restorasyonunu bitirerek vatandaşımızın hizmetine sunmayı düşüyoruz. Orayı konaklama merkezi olarak da  kullanmayı düşünüyoruz. Aynı zamanda Derik’te güzel bir pazar yeri yapmayı düşünüyoruz. Kapalı pazar yeri alanını 3 katlı olarak planlıyoruz. Bir katını tekstil fabrikası, geri kalan iki katını ise kapalı pazar yeri olarak kullanmayı düşünüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezimiz var. İnşallah bütün bu projeleri Derik’li vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız”diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/DERİK

 


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22