MARDİN VALİSİ DEMİRTAŞ DARGEÇİT İLÇESİNDE İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

Mardin Valisi  Mahmut Demirtaş ve Eşi Beyhan Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesinin Dargeçit ilçesinde düzenlemiş olduğu iftar programına katıldı.

Mardin 21.04.2022 12:49:00 0
MARDİN VALİSİ DEMİRTAŞ DARGEÇİT İLÇESİNDE İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

Mardin Valisi  Mahmut Demirtaş ve Eşi Beyhan Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesinin Dargeçit ilçesinde düzenlemiş olduğu iftar programına katıldı.Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy katılımcıları selamladı.


Vali Demirtaş ise Ramazan ayının önemine vu

‘’Ramazan başı rahmet, ortası mağfiret sonu is

rgu yaparak, birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olmaları gerektiğini dile getirdi.

Vali Demirtaş yapmış olduğu konuşmada;

 

e cehennem azabından kurtuluş olan mübarek bir aydır. Anadolu’da, bizim coğrafyamızda özel olarak karşılanır, hususi olarak ağırlanır ve özel olarak uğurlanır. Yaklaşık 2 yıldan beri pandemi sürecinden dolayı Ramazan ayında iftarlarımızı, sahurlarımızı, teravih namazlarımızı, özellikle de Cuma namazlarımızı bir arada gerçekleştiremiyorduk. Hakikaten birbirimizden biraz uzak durduk. Ama çok şükür devletimizin imkânlarıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde pandemi sürecini çok şükür geride bıraktık. Bu sıkıntılı süreci atlatmak üzereyiz. İnşallah bundan sonra hemşerilerimizle, vatandaşlarımızla kol kola hep beraber gönül gönüle vererek sohbetlerimize devam edeceğiz. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan teşekkür etmek istiyorum. Bu süreçte Mardin’imize yaklaşık bir milyona yakın aşı gönderdi. Bu da pandemi sürecini çok kısa bir sürede atlatmamıza vesile oldu. Devletimizin yapmış olduğu şehir hastaneleri, sağlık merkezleri burada etkili oldu. Sağlık personelinin de çok fedakarca gayretleri oldu. Onlara da buradan tekrardan teşekkür ediyorum. Ramazan birlik diyoruz, beraberlik diyoruz, yardımlaşma diyoruz ve dayanışma diyoruz. İnşallah bu yardımlaşma ve dayanışmamızı daha da arttırmamız lazım. Malumunuz ülkemizin etrafı ateş çemberi gibi. Yaklaşık 11 yıldan bu yana Suriye’de meydana gelen iç kargaşa, iç savaş hakikaten o insanlara hayatı zehir etti, Türkiye onlara kapısını açtı, evlerini açtı gönüllerini açtı, işyerlerini açtı. Yine karadeniz bölgesinde Rusya ile Ukrayna arasında başlayan bir savaşın olduğunu görüyoruz. Ne kadar büyük bir dayanışma içerisinde olmamız gerektiğini, ne kadar birbirimize ihtiyacımızın olduğunu da daha iyi anlıyoruz. Onun için özellikle hemşerilerim ile beraber olduğumdan dolayı gurur duydum’’ dedi

Vali Demirtaş konuşmasının devamında yapmış oldukları hizmetlerden birkaçına değinerek şöyle konuştu;

‘’Yaklaşık 21 aydan beri hem Mardin Valisi hem de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapıyorum. Diğer ilçelerimize olduğu gibi bizim Dargeçit ilçemize de güzel hizmetlerimiz oldu. Özellikle kırsal kesimde Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu asfaltlama çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları hakikaten hem bizleri hem de sizleri mutlu etti. Allah nasip ederse Dargeçit ilçemizde özellikle ana yollarda asfaltsız yol bırakmayacağız. Onların hepsini halledeceğiz, inşallah her taraf asfalt olacak. Yine bildiğiniz üzere Dargeçit ilçemizde bir çöp toplama istasyonu yapıyoruz nasip olursa bunu bitireceğiz. Dargeçit’te yeni Allah nasip ederse bir millet bahçesi yapacağız Ilısu Barajı’nın kenarında. Şu an ihale aşamasında, çok büyük bir millet bahçesi olacak. Hemşerilerimiz buraya giderek dinlenecek, pikniklerini yapacak, çocukları ile birlikte orada eğlenecekler. Bu da bizim için çok önemli.  Bugün yapmış olduğumuz bir toplantıda Dargeçit ilçemizin imar olanını onaylayıp ilçe belediyesine gönderdik. İnşallah ilçe belediyemizde bundan sonra bunun gereğini yapacak. Dargeçit ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah sizlere kapalı bir pazar alanı yapacağız. Şehir merkezinde yapacağımız işlerimiz var, kırsalda yapacağınız işlerimiz var. Özellikle sıcak su ile alakalı bir çalışmamız var, Ilısu Barajı’nın hemen kenarından sıcak suyu bulduk. Allah nasip ederse bundan sonra sondajını yapacağız. Şimdiden bunun da hayırlı olmasını diliyorum. Bu sene Büyükşehir Belediyesi olarak parke çalışmalarına ağırlık verdik. Bunları hep isteyerek severek yapıyoruz. Çünkü sevmeden başarılı olamazsınız, mutlaka seveceksiniz. Biz Mardin’de hiç yorulmadık, daha dün gelmiş gibi istekli çalışıyoruz.’’

Gerçekleştirilen programa Vali Demirtaş’ın yanı sıra İlçe Kaymakamı Ömer Özbay, Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, MBB Genel Sekreteri Murat Süzen ve Dargeçitli vatandaşlar katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61