MARDİN VALİSİ DEMİRTAŞ 12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABÜLÜNÜN 101 YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” dolayısıyla yazılı Mesaj yayımladı.

13.03.2022 12:37:00 0
MARDİN VALİSİ DEMİRTAŞ  12 MART İSTİKLAL MARŞI

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş  “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” dolayısıyla yazılı  Mesaj yayımladı.ValiDemirtaş mesajında;

 

''Devletimizin ve milletimizin bağımsızlık sembolü olan ve kalbi istiklal sevgisi ile dolu Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’mızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü kutluyoruz.

İstiklal Marşı’mız, tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin bağımsızlık mücadelesinin, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin ortak sesi olarak mısralara dökülmüş ifadesidir. Her dizesi, her bir kelimesi milletimizi tek yürek, tek bilek haline getiren İstiklal Marşı’mız; vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkının ilmik ilmik dokunduğu eşsiz bir şaheserdir.

Marşı’mız, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin dünyaya bildirisi ve tescilidir. Milletimizin kader, kıvanç ve tasa birliğinin tercümanıdır. Tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak bir ve bütün olarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir destandır.

Hiç şüphe yok ki, İstiklal Marşı’mız ile birlikte, bu eşsiz destanın mimarı, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, aziz milletimizin savaş meydanında yazdığı destanı veciz anlatımıyla kâğıda dökmüş büyük bir şairdir. Elbette ki milletimizin milli ve manevi duygu ve değerlerini, en iyi şekilde ifade eden İstiklal Marşı, milletimizin verdiği mücadelenin bizzat içerisinde yer alan, ön ayak olan, bilgi ve heyecanını milletle paylaşan Mehmet Akif gibi büyük bir şahsiyet tarafından kaleme alınabilirdi.

Bugün bizlere düşen en büyük görev, İstiklâl Marşı’mızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerlerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır.

İstiklal şairimiz, Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” temennisini benliğimizde sürekli canlı tutmalı, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden fedakârca verilen bağımsızlık mücadelesinin bilincini, genç kuşaklara aktarmalıyız.

 Bu vesileyle bu toprakları bizlere vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; ölümü korkutan kahraman gazilerimize şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum. İstiklal Marşı’mızın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd ediyor, İstiklal Marşı’mızın Kabulü’nün 101. yıl dönümünü kutluyorum.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61