MARDİN VALİLİĞİNCE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Mardin Valiliğince, Ramazan bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma töreni düzenlendi.

Mardin 4.05.2022 09:50:00 0
MARDİN VALİLİĞİNCE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Mardin Valiliğince, Ramazan bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma töreni düzenlendi.

Vali Mahmut Demirtaş’ın ev sahipliğinde Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, 25 ve 26.Dönem Mardin Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Vali Mahmut Demirtaş beraberindeki 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş ve 25-26.Dönem Mardin Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ile konukları karşıladı.

Daha sonra Vali Demirtaş, programına iştirak eden bütün katılımcılar ile tek tek bayramlaşırken sunulan ikramlar eşliğinde konuklarıyla hasbihal etti.

Vali Demirtaş, programda yaptığı açıklamada, pandemi sonrası protokol üyeleri ve vatandaşlarla ilk bayramlaşma olduğunu belirterek vatandaşların rahat bir nefes aldığını ve bugünleri özlediğini söyledi.

“Mardin bir huzur ve güven kenti oldu”

Bayramın huzur içerisinde geçtiğini vurgulayan Vali Demirtaş, “Bir taraftan pandeminin kalkması bir taraftan özellikle terör örgütlerine karşı kırsal kesimde yapılan operasyonlardan çok ciddi anlamda sonuç alınmasıyla Mardin’imizi bir huzur ve güven kenti oldu. Çok şükür bayramımız huzur içerisinde geçiyor. Tüm trafik tedbirlerimizi aldık” dedi.

Farklı inançlara mensup vatandaşlarında bayramlaşma törenine katılmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Vali Demirtaş, “10 gün önce Hristiyan vatandaşlarımızın bayramı vardı biz onların bayramını tebrik etmiştik. Bugünde onlar iadeyi ziyaret bulundular. Mardin bir hoşgörü şehri olmasından dolayı bayramlar hep bu şekilde gelmiş bu şekilde de gidecektir. İnşallah bunu en güzel şekilde koruyacağız” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56