MARDİN VALİLİĞİ KOLTUĞUNA PORDOĞAN OTURDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının sembolik bir uygulaması olan devlet büyüklerimizin makam koltuklarını devretmeleri esnasında gerek Mardin Valiliğinde gerekse İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde güzel ve neşeli anlar yaşandı.

Mardin 23.04.2014 17:09:53 0
MARDİN VALİLİĞİ  KOLTUĞUNA PORDOĞAN OTURDU

Mardin`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Mardin Ebulula İlkokulu 7/D sınıfı öğrencisi Müzeyyen Nisan PORDOĞAN Mardin  Valiisi  Ahmet CENGİZ’in Makam Koltuğuna  oturdu.

Mardin Valiliği koltuğuna oturan,Müzeyyen Nisan PordoğanMardin  İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU’nu arayarak Ebulula İlkokulunun karşısındaki hayvan barınağının başka bir yere nakledilmesi konusunda ilk  talimat verdi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu`da Vali Pordoğan`ın Talimatı gereği, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla irtibata geçip gerekli tedbirleri alacağını belirtti. 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Makam koltuğuna ise Hatice TEMEL oturdu. Mardin’in eğitim sorunlarını ve çözüm önerileri üzerine Mardin il Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU ile fikir alışverişinde bulundu. Hatice TEMEL, özellikle yukarı Mardin’deki okullar için acil güvenlik tedbirleri alınması gerektiğinden, okulların fiziksel yetersizliklerinin giderilmesinden ve öğretmene toplum içinde hak ettiği saygıyı yeniden kazandırma çalışmalarının arttırılmasını istedi. Hatice TEMEL, eğitimin en önemli unsurlarından olan veliler için geniş kapsamlı ‘Aile Eğitimi’ projesinin yapılması gerekliliğinin önemine değindi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU ise Milli Eğitime büyük yardımlar yapıldığını, son 10 yılda en büyük bütçenin Milli Eğitim’e ayrıldığını belirterek, okulların fiziksel yetersizliklerinin %90’a kadar iyileştirildiğini ve okullardaki güvenlik için Emniyet Müdürlüğü ile sürekli irtibatta olduklarını i,fade etti. Geleceğimizin siz öğrencilere emanet olduğunu ve Mardin’in eğitim durumundaki başarı durumunu öğrenci, veli, öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde yükselteceklerini sözlerine ekledi. Görüşmenin sonunda Milli Eğitim Müdürü  Mevlüt KUNTOĞLU, Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Hatice Temel’e hediyesini verdikten sonra  Hatice TEMEL, İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu`nu  12-13 Mayıs’ta okulumuzda yapılacak olan Bilim Fuarı’na davet ederek, kendisine teşekkür etti.

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61