Mardin Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Devam eden Proje Alanlarını İnceledi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, Artuklu, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmaları ve planlanan projelerin alanlarını yerinde görerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mardin 23.08.2020 12:43:00 0
Mardin Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Devam eden Proje Alanlarını  İnceledi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş,  Artuklu, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmaları ve planlanan projelerin alanlarını yerinde görerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali ve Başkan V. Demirtaş, ilk olarak beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan ile birlikte Artuklu ilçemizde yapılması planlanan Millet Bahçesi ve Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi projeleri için farklı noktalarda arazi tespit çalışmaları yaparak yetkililerden bilgiler aldı.

 

Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi katı atık düzenli depolama tesisini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra ilçede faaliyet gösteren doğal kaynak su tesisini ziyaretinin ardından Nusaybin ilçesine geçti.

 

Tarihi Çarşılarda ve Cumhuriyet Meydanında incelemelerde bulundu

 

Nusaybin ilçesindeki inceleme ve ziyaretleri kapsamında ilk olarak Nusaybin Komando Tabur Komutanlığını ziyaret eden Demirtaş, karşılama mangasını selamlamasının ardından bölgenin genel durumu ile ilgili bilgi aldı.

 

İlçede yapılması planlanan Tekstil Kent alanında incelemede bulunan Demirtaş, proje hakkında bilgiler aldıktan sonra Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Nusaybin Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan Nusaybin Belediyesi Spor Kompleksinde incelemelerde bulundu.

Vali ve Başkan V. Demirtaş, tarihi Nusaybin çarşılarında ve Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan Restorasyon ile altyapı çalışmalarını ve Kentsel Tasarım Projeleri kapsamında yerinde incelemelerde bulundu.

Tarihi çarşılarda faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret eden Demirtaş, bir süre esnaflarla sohbet ederek esnafın kendisine ilettiği sorun ve talepleri dinledi.Demirtaş, Nusaybin ziyaretinde son olarak UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan İnanç Parkı'nı ziyaret edip yetkililerden bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

 

Nusaybin ziyaretinde Vali ve Başkan V. Demirtaş’a AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Kaymakam Emrullah Temizkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan, İlçe Emniyet Müdür vekili Cem Kesici ve bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri eşlik etti.

 

Demirtaş, inceleme ziyaretleri kapsamında beraberindeki AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile Kızıltepe ilçesini de ziyaret ederek Koçhisar Mahallesi Şahkulubey Caddesinde devam eden yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Demirtaş, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan’dan çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldıktan gün içerisindeki ziyaretlerini tamamladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07