Mardin Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplandı

Mardin Tanıtım ve Geliştirme Kurulu 8. Toplantısı” Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Temsilcilerinin katılımıyla Dicle Kalkınma Ajansının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Mardin 3.10.2023 11:01:00 0
Mardin Tanıtım ve Geliştirme Kurulu  Toplandı

Mardin Tanıtım ve Geliştirme Kurulu 8. Toplantısı” Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Temsilcilerinin katılımıyla Dicle Kalkınma  Ajansının ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

 

Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt başkanlığında yapılan toplantıya, konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile turizm sektör temsilcileri katıldı.

 

Toplantı Mardin’e yeni atanmış olan Vali Yardımcısı Hasan Kurt’un kurul üyeleriyle tanışma ve açılış konuşmasıyla başladı. Mardin'in turizm potansiyelinin farkında olduklarını dile getiren Kurt, bundan sonraki çalışmalarda heyecanla ve özveriyle ilin turistik potansiyelinin geliştirilmesi için çalışacaklarını ifade etti.

 

Dicle Kalkınma  Ajansı Genel Sekreter V. Dr. Murat Katı yaptığı konuşmada, kurul toplantısına ev sahipliği yapmaktan ve kurul üyelerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek; Mardin Turizmine ve Ajans olarak bölge kalkınmasına destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

 

Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk tarafından, Mardin turizmi ile ilgili verilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, turizm konusunda ilimizde tamamlanan ve yapılması öngörülen projeler hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.

 

Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı Faysal Sun “Mardin Bulgur Festivali” hazırlık süreçleri ve yapılması gerekenler konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

 

Ayrıca Mardin'e gelmesi öngörülen yerli ve yabancı turistlerin ve tur operatörlerinin bölgeye daha fazla çekilmesi için neler yapılması gerektiği ile ilgili görüş ve istişarelerde bulunuldu. Bu amaç doğrultusunda her kesimin üzerine düşen görevleri yerine getirmesinin Mardin’in turizminin gelişmesi için büyük bir önem arz ettiği belirtildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19