MARDİN STK`LARINDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Mardinin Midyat ilçesinde bulunan Anadolu Arap Birliği ,Mıhallemi Derneği , Anadolu Arap Hareketi Derneği , Arap Mıhallemi Gençlik Derneği , Şemikan Halkları Birliği , Batmanda bulunan Mezopotamya Arapları, Hatay Anadolu Arap Mıhallemi Derneği Türkiyede y

Mardin 9.10.2014 08:50:14 0
MARDİN STK`LARINDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Mardinin Midyat ilçesine bağlı Keferhuwarda yüzlerce yıllık geçmişi olan Mıhallemi Emirlik merkezi önünde yapılan açıklamayı Arap ve Mıhallemi sivil toplum örgütleri adına Anadolu Arap Birliği Derneği başkanı Mehmet Ali Aslan yaptı .

Topluluk adına açıklama yapa Mehmet Ali Aslan açıklamasında şunlara yer verdi: “Son yıllarda Ortadoğuda yaşanan kaos, çatışma ve savaş durumu Türkiyeye sirayet ettirilmeye çalışılıyor. Sirayetin henüz başlangıcında gerekli olan meşru insani önlemler alınmazsa Ortadoğuda kıyamet kopar 3.dünya savaşı başlar. Ye’cüc ve Me’cüc’ün fitnesi olarak ortadoğuyu kavurup kasıran savaş ,kan ,göz yaşı , sürgün ve göçlerin bir sahnesi de bölgemize sıçratılmak istenmektedir. Kadim bir coğrafyanın ve dünyayı medeniyeti ile şekillendirmiş ataların torunları olarak buna engel olmalı emperyalist, siyonist ve kapitalist hegemonyaların oynunu muhabbetimizle , ittihad ve ittifakımızla bozmalıyız.

Daha düne kadar yakındığımız , kınadığımız ve lanetlediğimiz dramları ,ölümleri , vahşetleri kendi insanımıza yaşatmamalı , silah ve petrol tacirlerini sevindirmemeliyiz. Kendi coğrafyamızda krallar gibi yaşarken , başka coğrafyalara aç ,susuz ,çıplak , perişan bir halde köleler gibi göç ettirilmek zorunda bırakılmamalıyız.

Hiçbir grup , parti , cemaat , ırk birbirine güç ile muhalefette , birbirine saldırıp yek diğerini öldürerek ,bir diğerini bitiremez. Olan halkımıza olur , olan mazlum , gariban insanımıza olur. Kazanan taraf ellerini ovuşturan, ağzından salya akıtan insanlığın ebedi düşmanları silah tacirleri olur neticede kazanan emperyal ,siyonist güçler olur. Kaybeden her halükarda insanımız olur. Türkiyede etnik ,dini ,mezhepsel çatışmalar çıkartılması için provakasyonlar yapılıyor. Özellikle Arap, Kürt , Türk çatışması çıkartılmak isteniyor. Araplar , Mıhallemiler,Türkler ,Kürtler ve diğer etnik topluluklar olarak buna müsaade etmemeli kendi sonumuzu kendi elimizle hazırlamamalıyız. Çocuklarımıza ,yarınlarımıza ,intikam , kan göz yaşı, düşmanlık ,güvensizlik enkazını değil , barış , kardeşlik, huzur, güven ve sevgi emanetini miras bırakmalıyız.Her etnik ve dini gruptan oluşan gençlerden ,yaşlılardan ve kadınlardan oluşan barış timleri kurulmalı. Köy köy , mahalle mahalle gezip kardeşliği hatırlatacak , pekiştirecek söylemler ve pratikler geliştirilmeli.

Biz barışı sevenler , savaşı sevenler kadar cesur olup , bir şeyler yapmazsak ,başta biz olmak üzere tüm insanlık kaybeder. 
Kanaat önderleri , siyasiler ve tarafların önde gelenlerini sağduyulu olup ,sağduyu çağrısı yapmaya davet ediyoruz.
Zaman intikam naraları atma zamanı değil , zaman ittihadı , ittifakı ,selameti , muhabbeti ve kardeşliği pekiştirme zamanıdır.
Biz diyoruz ki Türkiye Irak olmasın ,Türkiye Libya olmasın ,Türkiye Suriye olmasın.
Yaşasın muhabbet ! Yaşasın İttifak ! Yaşasın uhuvvet ! Yaşasın Selamet !``Denildi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04