MARDİN SOKAKLARI ÇİÇEKLERLE DONATILACAK

Mardin Artuklu Belediyesi ile Mardin Müzesinin ortak Projesi ile Mardin Sokakları çiçeklerle donatılacak.

Mardin 5.09.2014 21:27:23 0
MARDİN SOKAKLARI ÇİÇEKLERLE DONATILACAK

Mardin Artuklu Belediyesi ile Mardin Müzesinin ortak Projesi ile Mardin Sokakları çiçeklerle donatılacak.

Artuklu Belediyesi ve Mardin Müzesi’nin ortaklığında, tarihi kent olan Artuklu’nun duvarlarına saksılar yerleştirildi. Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, tarihi kentin her sokağına saksı yerleştireceklerini söyledi.

Artuklu Belediyesi ve Mardin Müzesi işbirliğinde, Mardin’in Artuklu ilçesinde çiçekleme çalışması gerçekleştirdi. Artuklu’nun tarihi kent olması itibariyle, tarihi dokuya uygun bir saksı yerleştirme çalışması yapıldı. Artuklu’nun Cumhuriyet Çarşısı’nda başlatılan çalışma kapsamında, tarihi yapıların duvarlarına saksılar yerleştirildi. Süs saksılarının yerleştirilmesi sırasında Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, Eş Başkan Vekili Hüseyin Doğan, Eş Başkan Yardımcısı Mehmet Hadi Baran ve Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan hazır bulundu. Eş başkan Bozan ve Müze Müdürü Erdoğan da, saksıların yerleştirilmesinde yer aldı.

Konuya ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, kentlerinin dokusuna uygun Mardin Müzesi ile birlikte bir çalışma başlattıklarını kaydederek, ilk önce Cumhuriyet Çarşısı’nda saksı yerleştirmeye başladıklarını söyledi. Kısa bir süre önce Cumhuriyet Çarşısı’nda kilitli parke taşı döşemelerini de tamamladıklarını ifade eden Bozan, şimdi de tarihi çarşıda saksı yerleştirdiklerini dile getirdi. Bozan, bu çalışmaları kapsamında tarihi kentin her sokağına saksı yerleştirme kararı aldıklarını ve Mardin Müzesi ile ortaklaşarak, kentin her sokağını yeşillendireceklerini belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19