Mardin Şenköy`de Kuran Kursu Açılışı

Mardin ili`ne bağlı Midyat İlçesine bağlı Şenköy beldesinde yaptırılacak Kuran Kursu Binasının temel atma töreni ile yapımı tamamlanan Caminin açılış törenine Vali Dr. Ahmet Cengiz katıldı. Ş

Polisiye Haberler 11.09.2013 07:19:56 0
Mardin Şenköy`de Kuran Kursu Açılışı

Mardin ili Midyat İlçesine bağlı Şenköy beldesinde yaptırılacak Kuran Kursu Binasının temel atma töreni Mardin Valisi Dr.Ahmet Ercan tarafından gerçekleştirirldi.


Mardin ili, Midyat ilçesine bağlı Şenköy Beldesi Karşıyaka Mahallesinde yaptırılacak Kuran Kursu binası temel atma törenine Vali Dr. Ahmet Cengiz, TBMM. 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Osman Kılıç, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun,23.Dönem eski Mardin Milletvekili Nihat Eri,  Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ile çok sayıda din görevlisi ve vatandaş iştirak etti.
Kurban kesilerek okunan dualarla birlikte Kuran Kursu binasının temeli atıldı. 500 metrekare üzerine projelendirilen binanın sosyal donatılarıyla birlikte tamamlanacağı belirtildi.
Açılış töreninde sadece binaların tek başlarına bir şey ifade etmediğini belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz açılış töreninde "Önemli olan o binalarda görülen hizmettir. Milletini, bayrağını, dinini ülkesini, insanlığı seven erdemli bireylerin yetişmesi bizim için çok önemli. Önemli olan birşey daha var dinimizin doğru kaynaktan vatandaşlarımıza öğretilmesi" şeklinde konuştu.
Temel atma töreninden sonra Şenköy Beldesi Yeni Mahallede yapımı tamamlanan Hicret Camisine geçildi. Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından okunan dualarla Caminin açılış töreni yapıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT

  


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49