MARDİN RAMAZANLARININ VAZGEÇİLMEZİ:``KITKAT``

Mardin`de Her evde Ramazan`ın en gözde tatlılarından biri idi KITKAT (Azkat)..Ayten Dirier`in Güçlü Kaleminden KITKAT Tarifi....

Mardin 7.07.2014 18:34:08 0
MARDİN RAMAZANLARININ VAZGEÇİLMEZİ:``KITKAT``

Mardin`de Her evde Ramazan`ın en gözde tatlılarından biri idi KITKAT (Azkat)..Ayten Dirier`in Güçlü Kaleminden KITKAT Tarifi...

Ramazan ayı yoksul, zengin her evde tatlı bir telaşeye yol açardı. Herkes gelirine göre birşeyler, hazırlar, komşusunu da unutmazdı. Her evde Ramazan`ın en gözde tatlılarından biri idi KITKAT (Azkat)... İftara doğru bir doygunluk hissi kaplasa da bedeni, Kıtkat tatlısı için öğleden itibaren hamurun hazırlanıp açılması, ceviz ve şekerin havanda dövülmesinin çıkardığı şen ses, top atımını iple çekmemize yol açardı. Pişirildikten sonra komşuya giden veya gelen Kıtkat tabağı baş köşeye konulurdu. Baklavanın kuması olarak nitelendirilen Kıtkat, günümüzde hazır yufkalar sayesinde çok kolay hazırlanabilir.

K I T K A T

MALZEME(8 adet)

-2 yufka

-1 kase ceviz

-1 çay bardağı toz şeker

-1/2 “ “ sıvı yağ

-1 y.kaşığı sulu yoğurt

HAZIRLIK

-Ceviz, şekerle havanda dövülüp, birbirini özümsemeleri sağlanır. Toz değil, mercimek iriliğinde olmalı. Arzu eden robotta karıştırabilir ama dağınık kalır.

-Yufka 4 parçaya ayrılır. Sivri tarafları kesilerek, kare veya dikdörtgen hale getirilir. Geniş bir tepsiye konan yufka, yağ+yoğurt karışımıyla fırçalanır. Kesilen parçaların ikisi kare gibi ortasına yerleştirilip, yağlanır. Üçüncü geniş parça ortaya konulur. 2 tepeleme kaşık ceviz+şeker karışımı orta yere muntazam yayılır. Yanlar ortaya çevrilerek, düzgün bir şekilde kapatılıp, bastırılır. Arzu eden bohça gibi kapatabilir.

-Kalın olmasını arzulayan, çeyrek yerine yarım yufkaya aynı işlemi yapıp, katları arttırabilir.

-Teflon tavaya bir çay kaşığı sıvı yağ damlatılıp, altlı üstlü pişirilir. Hafif kızaran kıtkatlar ısı tutan bir kaba konarak, üstleri kapatılır.

-İftardan sonraki ara öğünde çay eşliğinde servis yapılır.

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88