MARDİN MUTFAĞI DÜNYAYA TANITILACAK

Türkiye'nin en kapsamlı Avrupa Birliği Gastronomi ve yiyecek içecek mutfak sanatları uzman aşçılık kursu Mardin'de hayata geçiriliyor. Mardin mutfağının geleneksel lezzetlerinin Dünyaya tanıtılması ve 75 kişilik bir uzman havuzunun oluşturulması için hazı

Mardin 28.11.2014 23:34:13 0
MARDİN MUTFAĞI DÜNYAYA TANITILACAK

Türkiye’nin en kapsamlı Avrupa Birliği Gastronomi ve yiyecek içecek mutfak sanatları uzman aşçılık kursu Mardin’de hayata geçiriliyor. Mardin mutfağının geleneksel lezzetlerinin Dünyaya tanıtılması ve 75 kişilik bir uzman havuzunun oluşturulması için hazırlanan proje Artuklu Halk Eğitim Merkezinde başladı.

Mardin’in yıllar öncesinden beri süregelen geleneksel yemeklerinin uzmanlar tarafından araştırılıp fotoğraflanıp gün yüzüne çıkartılacağını belirten Vali Mustafa Taşkesen, Geleneksel Mardin mutfağının bu proje sayesinde dünya mutfaklarıyla buluşacağını söyledi.

Alanında uzman, yurtiçi ve yurtdışından gelecek olan eğitmenler eşliğinde verilecek olan kursta Mardinli mutfak şeflerinin ve şef olmak isteyenlerin dünyanın en prestijli gastronomi ve mutfak sanatları eğitimini alacağını belirten proje koordinatörü Süleyman Engin “Mardin’de Gastronomi Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi”nin Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılmasına ve mesleki eğitim veren kurumların kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı; mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık yaratmayı amaçladığını ifade etti.

Programa Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, Aşçılık Federasyonu Başkan Yardımcısı Naif Bagi, MARTOD Başkanı Azad Güngör ve usta aşçılar katıldı.

Projede emeği geçenlere teşekkür plaketinin verilmesinin ardından program sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07