MARDİN MÜSİAD`TAN NEVRUZ MESAJI!

Mardin MÜSİAD Derneği Başkanı Mehmet Ali Dündar Nevruz Bayramı nedeniyle yazılı bir Mesaj yayınladı.

Mardin 20.03.2014 18:43:35 0
MARDİN MÜSİAD`TAN NEVRUZ MESAJI!

Mardin MÜSİAD Derneği Başkanı Mehmet Ali Dündar Nevruz Bayramı nedeniyle  yazılı bir Mesaj yayınladı.

Başkan Dündar Mesajında :’’ Tarihin her döneminde toplumlar tarafından kutlanan Newroz bayramı Kürd Halkı içinde zulümden kurtuluşun bayramı olmuştur. Mezopotamya’da  Zalim Dehhak’ın halka yaptığı zulme Demirci Kawa’nın öncülüğünde bir kurtuluş bayramıdır.’’Dedi.

MÜSİAD Başkanı Kutlama Mesajında şunları söyledi:

‘’Sevginin, barışın, baharın, hoşgörünün ve gün dönümünün bayramıdır  Newroz.  Dünyada  sayısız halkın kendine özgü amaçlarla kullandığı Newroz  Anadolu’da da kutlanmaktadır.

Günümüz Dehhaklarının  kendi halklarına yaptıkları zulüm devam ederken Newroz ikliminin önemi bir kez daha önem kazanmaktadır.

Tarihin her döneminde toplumlar tarafından kutlanan Newroz bayramı Kürd Halkı içinde zulümden kurtuluşun bayramı olmuştur. Mezopotamya’da  Zalim Dehhak’ın halka yaptığı zulme Demirci Kawa’nın öncülüğünde bir kurtuluş bayramıdır.

 Bir yıl önceki Newroz’dan  bugünkü Newroz bayramına kadar halkımızın ve bölgemizin eriştiği huzur ve barış ortamı küçümsenemez boyuttadır. Gençlerimizin ölmediği, analarımızın ağlamadığı en güzel bayram havasında kutladığımız Newroz  bayramı  bu yıl ayrı bir değer taşımaktadır. 17 aralık siyaset mühendisliği operasyonları ile çözüm sürecini sabote etmeye çalışan güçler, başta Kürd halkından olmak üzere, hak ettikleri cevabı halkımızdan alacaklardır.

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin Mardin’de  ve tüm ülkede Newroz coşkusuyla yapılması en büyük beklentimizdir. bu vesileyle tüm halkımızın Newroz bayramını kutlar sağlık, mutluluk ve barış dolu nice Newrozlar dilerim.’’Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


Anahtar Kelimeler:
25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35