Mardin Müftülüğünden 'Hz. Peygamber, İmam ve İstikâmet' Konferansı

Mardin İl Müftülüğünün düzenlendiği "Hz. Peygamber, İmam ve İstikâmet" konulu konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen konuşmacı olarak katıldı.

Mardin 3.10.2023 10:45:00 0
Mardin Müftülüğünden

Mardin İl Müftülüğünün düzenlendiği "Hz. Peygamber, İmam ve İstikâmet" konulu konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen konuşmacı olarak katıldı.

 

Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferans Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın selamlama konuşmasını İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Türkmen kısaca haftanın önemine değinerek Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası'nın tüm İslam âlemine hayır ve bereket getirmesi temennisinde bulundu. Türkmen " Asıl önemli olan konu Hz. Peygamber (s.a.s) efendimizi anmanın yanı sıra onu anlamak ve önderliğinde hayatımızı şekillendirmektir" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi sonrası konuşmalarını gerçekleştirmek üzere kürsüyü teşrif eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu sunumuyla önemli mesajlar verdi.

 

İbadetler Kişinin Ahlakını İstikâmete Sokmak İçindir

 

Doç. Dr. İşliyen, "Allah (c.c) mahcup ve pişman olacak işler yaptırmasın bizlere.

Hep rızası İstikâmet'te yaşamayı hepimize nasip etsin inşallah. Değerli kardeşlerim! Ahlakta, davranışta, muamelatta, İstikâmet olmadan ibadetlerdeki İstikâmet İnsanın kurtuluşuna yetmez. Kaldı ki ibadetler kişinin ahlakını İstikâmete sokmak içindir.

Bu nedenle istikâmet önce kalp ve bedende başlamalı, sonrasında bütün beden ve hayatımıza sirayet etmelidir" diyerek sözlerini noktaladı.

Program sonunda hafta münasebetiyle Din Görevlileri arasında gerçekleştirilen Siyer'in Nebi yarışmasında birinci olan Mazıdağı Ürünlü Mahallesi İmam - Hatibi Erkan Çiftçi ödülünü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen'den aldı.

 

Vali Yardımcısı Osman Çelikkol, İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri, Kur'an Kursu Öğreticileri ve Vatandaşların katılım sağladığı programın sonunda Vali Yardımcısı Çelikkol Başkan Yardımcısı İşliyen'e teşrifleri ve vermiş olduğu bu önemli konferans için teşekkür edip kendisine hatıra takdiminde bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19