MARDİN MİLLEVEKİLİ GÜNEŞ KIZILTEPE DEVLET HASTANESİNDE YAŞANAN KLİMA SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI

Mardin Milletvekili Berivan Güneş Kızıltepe Devlet Hastanesindeki klimaların yetersiz kaldığına dair TBMM'ye soru önergesi verdi.

Siyaset 18.08.2023 11:03:00 0
MARDİN MİLLEVEKİLİ  GÜNEŞ KIZILTEPE DEVLET HASTANESİNDE YAŞANAN KLİMA SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI

Mardin Milletvekili Berivan Güneş Kızıltepe Devlet Hastanesindeki klimaların yetersiz kaldığına  dair TBMM'ye soru önergesi verdi.

 

Teknik altyapısı 30-35 derecedeki havalara ancak yeterli olan Kızıltepe Devlet Hastanesi klima sistemleriyle alakalı problem, yaklaşık 10 yıldır devam etmekte ve kronik bir hal almış durumdadır. Mardin ve bölge illerinde adeta doğal afet düzeyinde seyreden aşırı sıcaklar, ülkenin başka herhangi bir şehrindeki bir hastanenin klima giderleriyle aynı düzeyde olamayacağı kabulünü getirmektedir. Ancak Kızıltepe Devlet Hastanesi ile diğer hastaneler için Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’na gerekli başvurular-talepler gerçekleştirilmesine rağmen uzun süredir Kızıltepe Devlet Hastanesine ve ilgili diğer hastanelere bütçe tahsis edilmediği için yurttaşların ve sağlık emekçilerinin mağduriyetleri devam etmektedir.

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mardin Milletvekili Beritan GÜNEŞ ALTIN, konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

 

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 96’ıncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını rica ederim.


Beritan GÜNEŞ ALTIN
Mardin Milletvekili

Mardinliler kentte bulunan hastanelerin fiziki kapasitelerinin ve uzman hekim sayısının yetersiz olması gibi birçok sebepten ötürü nitelikli sağlık hizmetlerinden faydalanamamaktadır.
Son günlerde 50 dereceyi bulan aşırı sıcaklıklara rağmen Mardin genelindeki neredeyse tüm hastanelerde klima sistemlerinin yer yer çalışmadığı/yetersiz kaldığı, yataklı serviste tedavisi süren yurttaşlar başta olmak üzere refakatçiler ile ayakta tedavi gören hastaların hastanede kalamaz durumda olduğu Kızıltepe Devlet Hastanesine yapılan ziyarette açıkça görülmüştür.
Teknik altyapısı 30-35 derecedeki havalara ancak yeterli olan klima sistemleriyle alakalı problem, yaklaşık 10 yıldır devam etmekte ve kronik bir hal almış durumdadır. Mardin ve bölge illerinde adeta doğal afet düzeyinde seyreden aşırı sıcaklar, ülkenin başka herhangi bir şehrindeki bir hastanenin klima giderleriyle aynı düzeyde olamayacağı kabulünü getirmektedir. Ancak Kızıltepe Devlet Hastanesi ile diğer hastaneler için Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’na gerekli başvurular-talepler gerçekleştirilmesine rağmen uzun süredir Kızıltepe Devlet Hastanesine ve ilgili diğer hastanelere bütçe tahsis edilmediği için yurttaşların ve sağlık emekçilerinin mağduriyetleri devam etmektedir.

Bu bağlamda;
Mardin’deki devlet hastanelerinin fiziki kapasitesinin ve uzman hekim istihdamının arttırılması gibi bir çalışma gündeminizde var mıdır?
30-35 derece sıcaklıklara ancak yeterli olan ancak aşırı sıcaklıklara yeterli gelmeyen klima sistemlerinin güçlendirilmesi sağlanacak mıdır?
Kızıltepe Devlet Hastanesi ve ilgili diğer hastanelere klima sistemleri için gerekli bütçe neden tahsis edilmemektedir?
Ülke genelindeki kamu hastanelerine ayrılan klima giderlerinin bölgelere ve illere göre dağılımı nedir?
Hastanelerdeki klima sistemlerinin denetimleri hangi periyotlarla yapılmaktadır? Kızıltepe Devlet Hastanesindeki son bakım onarım işlemleri ne zaman yapılmıştır?''Diye sordu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00