Tarih: 07.07.2025 14:26

Mardin Milletvekili Beritan Güneş Derik'teki elektrik kesintilerini TBMM'ye Taşıdı

Facebook Twitter Linked-in

DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş, Derik ilçesine bağlı Kendal (Sırt) Köyü’nde uzun süredir devam eden elektrik kesintilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

 

Yaklaşık 80 hanenin yaşadığı köyde yurttaşlar, yılın tamamında ama özellikle yaz aylarında günde 8 ila 10 saat süren elektrik kesintileriyle karşı karşıya. Güneş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bu kesintilerin yalnızca günlük yaşamı değil, sağlık açısından da ciddi sonuçlar doğurduğuna dikkat çekti.

Özellikle köyde yaşayan yüzde 98 oranında zihinsel ve bedensel engelli, down sendromlu ve epilepsi hastası 11 yaşındaki bir çocuğun elektrik kesintileri nedeniyle yaşamının tehdit altında olduğunu belirten Güneş, klimaların çalışmaması nedeniyle çocuğun sık sık nöbet geçirdiğini, ailesinin ise sürekli hastaneye gitmek zorunda kaldığını aktardı.

“Tüm haneler abone ama bakım yapılmıyor”

Köydeki tüm hanelerin elektrik abonesi olduğunu ve DEDAŞ’ın “abone yetersizliği” gerekçesinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Güneş, yurttaşların uzun yıllardır herhangi bir bakım ya da yenileme çalışması yapılmadığını belirttiğini söyledi.

Beritan Güneş, Bakanlığa şu soruları yöneltti:

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —