MARDİN MİLLETVEKİLİ BERİTAN GÜNEŞ ALTIN ELEKTİRİK KESİNTİLERİNİ TBMM'YE TAŞIDI

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mardin Milletvekili Beritan GÜNEŞ ALTIN, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan BAYRAKTAR tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Mardin 5.07.2023 12:50:00 0
MARDİN MİLLETVEKİLİ BERİTAN GÜNEŞ ALTIN ELEKTİRİK KESİNTİLERİNİ TBMM

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mardin Milletvekili Beritan GÜNEŞ ALTIN,   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan BAYRAKTAR tarafından yanıtlanması istemiyle  TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mardin Milletvekili Beritan GÜNEŞ ALTIN'ın TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi şöyle;

 

‘’TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 


Aşağıdaki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan BAYRAKTAR tarafından Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 96’ıncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını rica ederim.


Beritan GÜNEŞ ALTIN
Mardin Milletvekili


Mardin ili Derik ilçesine bağlı Beşbudak (Qubilme), Yazıcık (Koderê) ve Başaran (Misrik) köyleri başta olmak üzere Derik ilçe genelinde, son bir haftadır yoğunlaşan sabah saatlerinde kesilen ve akşam saatlerinde tekrar verilen elektrik kesintileri, yurttaşların yaşamlarında çok büyük mağduriyetlere sebebiyet vermektedir. Bu elektrik kesintileri, yurttaşların sıcak yaz aylarında gıdalarını muhafaza edememesine, temiz suya erişememesine, hayvanlarına su verememesine, iş ve gündelik yaşamlarında aksamalar olmasına sebebiyet vermektedir. Ayrıca yoğun elektrik kesintilerinden ötürü çiftçilerin çoğunlukla mısır ekimi yaptıkları tarlalarını sulayamadıkları için tarlalarının kurumak üzere olduğu da aktarılmıştır.

Bu bağlamda;
Derik ilçesi genelinde son bir haftadır yoğunlaşan elektrik kesintilerinin sebebi nedir?
Elektrik kesintilerinden ötürü büyük mağduriyetler yaşayan yurttaşların zararları tazmin edilecek midir?
Çiftçilerin yaşadıkları maddi kayıpların giderilmesi için bir çalışmanız olacak mıdır?
DEDAŞ’ın bir kişinin borcunu ödememesi durumunda tüm bölgenin elektriğini kesmesi ve daha nice hukuksuz uygulamaları, bilginiz dahilinde midir? Bu uygulamaların son bulmasına dönük bir çalışmanız olacak mıdır? ‘’diye sordu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19