MARDİN KÜBA CAMİSİNE 500 BİN LİRALIK RESTORASYON

500 Bin liralık Restorasyonu tamamlanan Mardin Yenişehir Küba cami yapılan törenle tekrar ibadete açıldı.

Mardin 29.12.2014 10:55:22 0
MARDİN KÜBA CAMİSİNE  500 BİN LİRALIK RESTORASYON

500 Bin liralık Restorasyonu tamamlanan Mardin Yenişehir Küba cami yapılan törenle tekrar ibadete açıldı.

Onarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan cami için açılış programı yapıldı. Cuma Namazı öncesinde yapılan açılış törenine Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İl Müftü yardımcısı İsmail Ünal, Kuba Cami Derneği Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları  temsilcileri, Kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesinde kısa bir konuşma yapan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Caminin restorasyonu ve iç müştemilatı için yaklaşık 500 Bin Tl harcandığını belirterek Mardin’de bir caminin ilk defa merkezi ısıtma sistemiyle ısıtılmaya başlandığını söyledi. Müftü Coşkun; “Yıllar önce yapılan caminin acil bir onarıma ihtiyacı vardı bu nedenle Cami İmam Hatibi ve Cami derneği yöneticileri bu restorasyon çalışmasına başladıkları zaman işin doğrusu bu kadar kısa bir sürede tamamlanacağını düşünmemiştim. Ama sayın valimizin büyük desteğiyle de camimizin restorasyonu tamamlandı ve bugün bu camimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum Allah hayırlarını kabul etsin.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ise konuşmasında Kuba Camisinin kendisi için önemli olduğunu belirterek Mardin’de İlk Teravih namazını bu camide kıldığını söyledi. Vali Taşkesen caminin açışında bulunmak için birçok programını iptal ettiğini söyleyerek burada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Açılış İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal’ın yaptığı dua ve tekbirlerle açıldı.

Duanın ardından Caminin açılış kurdelası Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, Cami İmam Hatibi A. Latif Bilgin ve Dernek Yöneticisi Hıdır Sümer tarafından kesilerek açılış tamamlandı.

Yaklaşık beş aydır onarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan Kuba camisine 500 Bin ₺ harcama yapıldı. Cuma namazından sonra AK Parti Milletvekili A.Rahim Akdağ, Vali Mustafa Taşkesen, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve beraberindekiler bir gün önce hayatını kaybeden Cemil Paşaoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundular.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90