Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı Artık Mardin Coğrafi İşaretli

Mardin yöresine özgü Alluciye ve Fırkiye yemeklerinin ardından Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı da Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar sonucu tescillenerek Coğrafi Tescil İşareti aldı.

Mardin 19.03.2024 10:11:00 0
Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı Artık Mardin Coğrafi İşaretli

Mardin yöresine özgü Alluciye ve Fırkiye yemeklerinin ardından Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı da Mardin Artuklu  Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar sonucu tescillenerek Coğrafi Tescil İşareti aldı.

 

Mardin’in gastronomik değerleri Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı’nın tescillenip Coğrafi İşaret alması ile ilgili müjdeli haberi Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özçoşar kamuoyuyla paylaştı.
Üniversitemiz olarak yürüttüğümüz bütün faaliyetlerde, üniversitemiz Kadim Mardin şehrimize nasıl faydalı olabilir düşüncesiyle hareket ettiklerini söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Özcoşar, gastronomik çalışmaları da bu kapsamda yürüttüklerini ifade ederek Mardin’in iki önemli gastronomik değeri olan Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı’nın Coğrafi İşaret almaya hak kazandığını belirtti.

 

 
Kadim Mardin şehrinin adım adım gastronomik anlamda hak ettiği yere yürüdüğünü anlatan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Özcoşar, Mardin Kebabı ve Harire Tatlısı’nın Coğrafi İşaret alarak tescillenmesi süreci boyunca emeği geçen Turizm Fakültesine ve   Mardin Artuklu Üniversitesi Türk Patent Bilgi ve Doküman Birimine teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19