MARDİN KASIMİYE MEDRESESİNDE TELKARI& KİLİM DOKUMA VE TAKI SERGİSİ

Mardin Artuklu Üniversitesi Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı Akademisyenlerinin hazırladığı Telkari & Kilim Dokuma Takı Koleksiyonu Sergisi Kasımiye Medresesinde Açıldı

Mardin 19.10.2022 12:04:00 0
MARDİN KASIMİYE MEDRESESİNDE TELKARI& KİLİM DOKUMA VE TAKI SERGİSİ

Mardin Artuklu Üniversitesi Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı Akademisyenlerinin hazırladığı Telkari & Kilim Dokuma Takı Koleksiyonu Sergisi Kasımiye Medresesinde Açıldı.

 

Artuklu Üniversitesi   Midyat Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı Akademisyenleri tarafından Telkari ve Kilim Birlikte İşlenerek Telkari & Kilim Dokuma Takı Koleksiyonu Sergisi hazırlandı.

 

Telkari ve Kilim dokumanın birlikte işlenmesi sonucu ortaya çıkan özgün tasarımlardan oluşan sergi Mardin Kasımiye Medresesinde görücüye çıktı.

Telkari & Kilim Dokuma Takı Koleksiyonu Sergisi Tarihi Kasımiye Medresesi avlusunda Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Midyat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdurrahim Kaplan’ın katılımıyla açıldı.

 

Sergilenen tasarımlar Midyat Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı Akademisyenlerimiz Vildan Kavşut Kaplanoğlu, Aysun Başaran ve Ercan Gündüz tarafından yapıldı.

 

Geleneksel Türk El Sanatlarının tarihimizde özel bir yere sahip olduğunu belirten akademisyenlerimiz, kendi öz kimliğini kaybetmeden günümüze ulaşan kilim dokuma ve telkâri gümüş işlemeciliğinin kaybolmasını engellemek ve bizden sonraki nesillere mutlaka özüne bağlı kalarak bozmadan aktarmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kilim dokuma ve telkâri gümüş işleme sanatını bir arada kullanarak farklı görsellikteki telkâri-kilim tasarımlarını yaptıklarını kaydettiler.

 

Sergide Misafirlere Yöresel Pestil Tatlısı ve Dibek Kahvesi İkram Edildi

 

Yöresel el sanatlarımızdan olan telkari ve kilim dokuma geleneğini bir arada kullanarak oluşturulan serginin yanında bütün misafirlere ve ziyaretçilere unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerimizden olan pestil tatlısı dibek kahvesi eşliğinde sunuldu.

 

Rektörümüz Özcoşar, birbirinden güzel ve özgün çalışmaların yer aldığı Telkari & Kilim Dokuma Takı Koleksiyonu Sergisini hazırlayan Midyat Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarım Programı Akademisyenlerimiz Vildan Kavşut Kaplanoğlu, Aysun Başaran ve Ercan Gündüz’e teşekkür ederek tebrik etti. 

 

Yerli ve Yabancı Turistler de Sergiye ve Yöresel İkramlara Hayran Kaldılar.

 

Kasımiye Medresesini gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler de sergiyi gezerek yöresel pestil tatlısının ve dibek kahvesinin tadına baktılar. Turistler sergiye ve yöresel ikramlara hayran kaldılar.
 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19