MARDİN JANDARMA 175.YAŞINI KUTLADI

Mardin'de Jandarma Teşkilatının 175'inci kuruluş yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Mardin 17.06.2014 10:12:03 0
MARDİN JANDARMA 175.YAŞINI KUTLADI

Mardin’de Jandarma Teşkilatının 175’inci kuruluş yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Jandarma Teşklilatının kuruluşunun 175.Yıldönümü Kutlama Programına Mardin Valisi Mustafa Taşkesen,Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, Vali Yardımcıları Selim Palamut, Ali Güldoğan, İlçe Kaymakamları, Mardin Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler, köy korucuları ve çok sayıda davetli katıldı.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Yenişehir Karayolları Parkında “Geleneksel Jandarma Yemeği” çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Şehit J. Astsb. Üçvş. İlker Düzova Kışlasında devam eden kutlama programında konuşan Jandarma Komutanı Vural Erol: “Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında, ülkemizin her noktasında, gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Varlığını halktan gördüğü kabul ve desteğe borçlu olan bu güzide teşkilat, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da faaliyetlerini etkin şekilde devam ettirmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından program, kutlama mesajlarının okunması, görevlerinde başarı gösteren Jandarma personeline Vali Mustafa Taşkesen tarafından başarı belgelerinin verilmesi, şiir okunması, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile köpek timi gösterini ve serginin gezilmesi ile program sona erdi.

Gün içerisinde ayrıca Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yeni doğan bebekler İl Jandarma Komutanı Vural Erol ve jandarma personeli tarafından ziyaret edilerek çeşitli hediyeler takdim edildi.

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``
ARTUKLU HABER AJANSI


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90