MARDİN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ DERİKTE TOPLANDI

Her ay bir ilçede toplanan Mardin ilçe Milli Eğitim Müdürleri,Bu ayki Toplantıyı 19.12.2013 tarihinde Derik ilçesinde gerçekleştirdi.

Polisiye Haberler 20.12.2013 20:00:23 0
MARDİN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ DERİKTE TOPLANDI

Her ay bir ilçede toplanan Mardin ilçe Milli Eğitim Müdürleri,Bu ayki Toplantıyı 19.12.2013 tarihinde Derik ilçesinde gerçekleştirdi.Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlut KUNTOĞLU Başkanlığında yapılan Toplantıya 10 ilçe Milli Eğitim Müdürü  , İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdulvasıt ETE,Zeki ATALaY ve Eğitim Denetmeni Zeyni TEKER`in katılımı ile gerçekleştirildi.

28-29 Kasım ve 14-15 Aralık tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları ile ilgili genel değerlendirme yapıldı. Sayın Mevlüt KUNTOĞLU konuyla ilgili olarak yapılan bu sınavın alınan önlemler neticesinde Mardin genelinde sorunsuz ve başarılı geçtiğini ifade ederek İlçe Milli Eğitim Müdürlerine teşekkür etti. Nisan ayında gerçekleştirilecek olan sınavın bu deneyimlerden faydalanılarak daha güzel geçeceğini temenni ettiğini belirtti.

 İlçelerde yapılan deneme sınavları gündem maddesi olarak ele alınmıştır. Bundan sonraki süreçte Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlarından önce bu deneme sınavlarının yapılmaya devam edileceği belirtilmiştir.

 Mardin genelinde yapılacak olan “Matematik Olimpiyatları” hakkında bilgi verildi.

 “Dillerin ve Dinlerin Diyarından Mevlana’ya” adlı projenin işleyişi ile ilgili görüşüldü. Bu proje kapsamında ilk etapta Kızıltepe ve Artuklu ilçesi geziye katıldılar. Geriye kalan diğer grupların Konya gezisi ise hava şartları muhalefeti nedeniyle nisan ayına ertelendiği dile getirildi. Çocukların bakış açılarının değişmesi ve sosyalleşmeleri açısından bu gezilerin önemli olduğu ifade edildi.

Toplantıda “eğitim-öğretimde ilçe iyi örnekleri”nin paylaşılması sağlandı.10 farklı ilçe kendi bünyesinde yapılan çalışmalarını paylaştı. İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mevlüt KUNTOĞLU,  iyi örnekler paylaşımının güzel çalışmalar olduğunu ama okullarımızın yaptığı örnek çalışmaların da paylaşılması gerektiğini, yapılan güzel örneklerin paylaşılması ile okulların yarıştırılması gerektiğini ifade etti. Sayın İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürlerine katılımlarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.9° / 20.1°
  • BIST 100

    10400,50%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21