Mardin İl Sağlık'tan 2021 Yılı 1. Tur 'Yenidoğan Canlandırma Programı' Eğitimi

Mardin'de il sağlık müdürlüğü tarafından 2021 Yılı 1. Tur 'Yenidoğan Canlandırma Programı' Eğitimi Gerçekleştirildi.

Mardin 3.06.2021 18:24:00 0
Mardin İl Sağlık

Mardin il sağlık Müdürlüğü  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Eğitim Birim Sorumlusu Zeynep Aydın tarafından yürütülen “2021 yılı 1. Tur NRP (Neonatal Resüsitasyon Programı) Programı kapsamında 1 uzman doktor, 42 yardımcı sağlık personeli olmak üzere 43 sağlık personeline verilecek olan ve 3 gün süren eğitim tamamlandı.

 

İstanbul'dan gelen eğitimciler tarafından, Mardin’de yenidoğan yoğun bakım, doğumhane ve acil servislerde çalışan 43 sağlık personeline Mardin il sağlık Müdürlüğü  bünyesinde düzenlenen programla eğitim verilmeye başlandı.

 

Eğitime Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz,Prof.Dr. Merih Çetinkaya, Uzm.Dr. Demet Oğuz, Uzm.Dr. Aysun Boğa, Uzm.Dr. Sema Yıldırım,Uzm.Dr. Elif Yıldız, Hem. Ayşegül Kurt, Hem.Nehir Ulu,Hem.Dilek Burbut , Müdürlüğümüzün Başkanları ve Başkan Yardımcıları ile 43 sağlık personeli katılım sağladı.

 

Programın açılışında konuşan yapan Mardin İl Sağlık Müdürü  Uzm. Dr. Saffet  Yavuz, "Dünyada olduğu gibi ülkemizde de asfiksi, temel bir neonatal sorun olmayı sürdürmekte ve özel bir neonatal deneyimi olmayan kurumlarda da neonatal resüsitasyon gereksinimi doğabilmektedir. Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurur. Her yeni doğanın, neonatal bakım alma hakkı vardır. Bu ise; doğum odasında uygun gereçlerin her an hazır olmasıyla birlikte, burada çalışan sağlık personelinin yeni doğan resüsitasyonunda becerili olmalarını ve bir ekip olarak uyumlu çalışabilmelerini gerektirir. Eğitimi çok önemsiyoruz, bu tür eğitimlerimiz devam edecektir" dedi. Eğitimlerin amacının önlenebilir bebek ölümlerini engelleyip daha kalifiye elemanlar yetiştirmek olduğu belirtildi.

 

Daha sonra NRP Kurs Sorumlusu Hem.Dilek Burbut'un konuşmaları ve eğitimcilerin sunumlarıyla program devam etti.

 

3 gün süren eğitim sonunda katılımcılara, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, müdürlüğün başkan ve başkan yardımcıları ile eğitimciler tarafından ''Neonatal Resüsitasyon Programı Sertifikası'' verildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00