MARDİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ,OLAYLARIN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu,Geçen Hafta içersinde Mardin`de Kobani olayları gerekçe gösterilerek Mardin ve İlçelerinde düzenlenen Eylemler ve Gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Mardin 13.10.2014 18:44:49 0
MARDİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ,OLAYLARIN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu,Geçen Hafta içersinde Mardin`de Kobani olayları gerekçe gösterilerek Mardin ve İlçelerinde düzenlenen Eylemler ve Gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu`nun yaptığı açıklama şöyle:

``Son günlerde yaşanan olaylardan dolayı ülkemiz ve şehrimiz adına büyük üzüntü duymaktayım. İlimiz genelinde 40’a yakın okulumuza saldırı düzenlenmiş, bu okulların bir kısmı kullanılamaz hale gelmiştir.

 Bununla ilgili Bakanlığımızdan ek ödenek talebinde bulundum. Müsteşarımız Yusuf TEKİN Bey:’’Okullarımız, olaylar biter bitmez derhal onarılacak.’’ diye taahhütte bulundu.

             Bu süreçte yönetici, öğretmen, veli, öğrenci olarak birlik olma zamanıdır. Yaşadığımız şehri tahrip etmeye kimsenin hakkı yoktur. Unutmayalım ki haksızlık yapılarak hak aranmaz. Hele eğitim yuvalarını tahrip etmenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Hepimiz aktif iyi olmalıyız. Pasif iyi olmak yeterli değildir. Olumsuzluklara karşı sesimizi değil, sözümüzü yükseltmeliyiz.

             Değerli öğretmen arkadaşlarım, Mardin ili eğitim sıralamasında arzu ettiğimiz yerde değil.2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında çok önemli çalışmalar yaptık. TEOG analizlerinde Kasım ayı ile Nisan ayında yapılan sınavlarda Kasım ayına göre sizlerin üstün gayretleri ile her ilçede 3 ila 6 puan arasında başarı seviyemiz yükseldi. Üniversiteye giriş sınavında ve lisans yerleştirme sınavlarında da ciddi başarılar elde ettik. Ama bu olumlu havayı son gelişen olaylar ciddi anlamda zedeledi.

        Bazı eğitim sendikalarımızın ders bırakma eylemi beni son derece üzdü. Mardinli evlatlarımızı eğitim yarışında ileriye götürecek olan daha çok çalışmak iken derslerini boş bırakarak maalesef çocuklarımızın hayallerini çaldık. Erdem mesleği olan öğretmenlik örnek olmayı gerektirir. Ama bazı öğretmenlerin okula gelen öğrencilere ‘’Evlerinize gidin.’’ demesi beni daha çok üzmüştür.

        Kaostan, kargaşadan, karanlıktan kimseye fayda olmaz ve dikkatli olmazsak ateşin kavuruculuğu hepimizi sarar. Mardin genelinde üç gün boyunca eğitim-öğretimde aksamalar yaşandı. Ancak bizler yaşanan aksamaları bundan sonra öğrencilerimize daha fazla zaman ayırarak telafi edebiliriz.     

Sevgili öğrencilerim, sizi geleceğe hazırlamak için öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz çalışmaktadır. Sizin geleceğinizi çalmak isteyenlere asla fırsat vermeyiniz. Okullarınıza sahip çıkınız ki şehrimize, ülkemize iyilikler ve güzellikler hâkim olsun. Olumsuzlukları demokratik bir tavırla eleştirmek bizim insanlık görevimiz.

        Okulları yakarak, yıkarak, yaşadığımız şehri tahrip ederek tepki koymak isteyenlere geleceğin mimarları olarak siz dur demelisiniz. Bu tavır da demokratik ve insani bir tavırdır. Kötülük fiilen yoktur. İyilik egemen olmadığı zamanlarda kötülük rol alır. İyiliği egemen kılınız.

Hepinizi sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum…``Açıklamasında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90