MARDİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ MURAT DEMİR LGS TERCİH MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ

LGS Tercih merkezlerini ziyaret eden Mardin İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, LGS Tercih Danışmanlığı süreciyle ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında okul idarecilerinden ve rehber öğretmenlerden bilgi aldı.

Mardin 5.07.2023 08:34:00 0
MARDİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ  MURAT DEMİR LGS TERCİH MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ

LGS Tercih merkezlerini ziyaret eden Mardin İl Millî Eğitim Müdürü  Murat Demir, LGS Tercih Danışmanlığı süreciyle ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında okul idarecilerinden ve rehber öğretmenlerden bilgi aldı.

 

Merkezî yerleştirme; merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecekler. Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak.

 

Artuklu Noter Cevdet Altun Ortaokulu, Kasımiye Ortaokulu ile Okay Yaşar Ortaokulu'nu ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Murat Demir, LGS Tercih Danışmanlığı süreciyle ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında okul idarecilerinden ve rehber öğretmenlerden bilgi aldı.

 

Tercihlerini yapmak üzere okullarına gelen öğrenci ve veliler  ile bir süre sohbet eden Mardin İl Millî Eğitim Müdürü  Murat Demir; "Tercih danışmanlığı sürecinde öğrencilere ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde rehberlik yapılması ve bu süreçte verilecek tercih danışmanlığı hizmetinin belirlenen standartlar doğrultusunda yürütülmesi amacıyla Tercih Komisyonlarımızı kurduk. Öğrenci ve velilerimiz İl genelinde ortaokullarımızda, kurulan LGS tercih merkezlerimizden istedikleri bilgilere ulaşabilirler. Çalışmalarımızın aksamadan yürütülmesini sağlayan komisyonlarımıza ve idarecilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00