MARDİN İL MEM BÜNYESİNDE EĞİTİM AKADEMİSİ KURULDU

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü , Ar-Ge Birimi koordinasyonunda Mardin Öğretmen Akademisi kuruldu.

23.09.2021 11:28:00 0
MARDİN İL MEM BÜNYESİNDE EĞİTİM AKADEMİSİ KURULDU

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü , Ar-Ge Birimi koordinasyonunda Mardin Öğretmen Akademisi kuruldu.Mardin il milli eğitim müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

''Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmen ve yöneticilerin; ihtiyaç duydukları alanlarda kendilerini geliştirebilmeleri, eğitim ve öğretim ortamlarındaki gereksinimleri daha donanımlı şekilde karşılayabilmeleri ve sosyal, sportif faaliyetleri yapabilmeleri adına 2021 Eylül ayında Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimi koordinasyonunda Mardin Öğretmen Akademisi kuruldu.

             İlimizde görev yapan öğretmen ve yöneticilerin ihtiyaçları doğrultusunda, Mardin Öğretmen Akademisi'nde verilecek eğitim ve kursların tespit edilebilmesi için "Mardin Öğretmen Akademisi İhtiyaç Analiz Anketi" hazırlandı. Öğretmen ve yöneticilerimiz tarafından doldurulan anket sonucunda en çok talep gören eğitim ve etkinlik alanları Diksiyon ve Etkili Konuşma Kursu, Akıl ve Zeka Oyunları Kursu ile Doğa Yürüyüşü gibi sosyal aktiviteler olarak belirlendi.

            Bu eğitim ve etkinlikler, 13.000 öğretmen ve yöneticimiz için Öğretmen Akademisi koordinatörlüğünde kurulan Edebiyat Atölyesi, Sosyal Bilimler Atölyesi, Gelişim ve Sanat Atölyesi, Yönetici Atölyesi gibi çeşitli atölyeler aracılığıyla gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Öğretmen Atölyesi'nin verimli çalışmalara ev sahipliği yapacağına inanıyor, tüm öğretmen ve yöneticilerimizi yapılacak olan faaliyetlere davet ediyoruz.''Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15