MARDİN İL GÖÇ KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Mardin İl Göç Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Mardin 4.11.2021 12:26:00 0
MARDİN İL GÖÇ KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Mardin İl Göç Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Dara Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, ülkemize sığınan ve belli kurallar çerçevesinde ilimizde misafir edilen göçmenlerin toplumsal uyumu, eğitimi yanı sıra düzensiz göç ile daha etkin mücadele edilmesi amacıyla alınan tedbirler ve koordinasyon gerektiren hususlar detaylı olarak ele alındı.

Vali Demirtaş’ın başkanlığındaki toplantıya; Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Fatih Ahmet Günel ve diğer ilgililer katıldı.

Vali Demirtaş, alınan güvenlik önlemleri ile Suriye’ye sınır komşusu olan Mardin’de düzensiz göçle etkin bir mücadelenin yürütüldüğünü ve geçişlerin ciddi oranda engellendiğini vurguladı.

Mardin’de geçici koruma altında 90 bini aşkın Suriyeli vatandaşın misafir edildiğini belirten Vali Demirtaş, çeşitli sebeplerden dolayı zorunlu olarak evlerini terk eden göçmenlerin tüm ihtiyaçlarının dost komşu ülke olarak karşılanıp en iyi şekilde misafir edildiklerini söyledi.

Toplantı, il genelinde düzenli ve düzensiz göç üzerindeki koordinasyonu ve işbirliğini arttıracak, göç alanındaki proje ve faaliyetlerin değerlendirilmesi ile kurulun bilgilendirmesinin ardından son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


Anahtar Kelimeler: MARDİN KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI
24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22