MARDİN EVİ BİTMEDEN İLGİ ODAGI OLDU

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Ankara şubesi tarafından yapılacak olan Mardin Evi`nin temeli atıldığından itibaren merakla beklenen Mardin evi tamamlanmasına yakın herkesin ilgi odağı oldu.

Polisiye Haberler 27.10.2013 13:50:44 0
MARDİN EVİ BİTMEDEN İLGİ ODAGI OLDU

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Ankara şubesi tarafından yapılacak olan Mardin Evi`nin temeli atıldığından itibaren merakla beklenen Mardin evi tamamlanmasına yakın herkesin ilgi odağı oldu.

                Çankaya Belediyesi`nin MAREV` e tahsis ettiği arsada yapılacak `Mardin Evi` bina, bodrum artı iki kat ve teras katından oluşacak. 3500 metrekare kapalı alana sahip olan Mardin Evi`nin 3 milyon TL`ye mal olması bekleniyor. Bina tamamlandıktan sonra salonlarda Mardinlilere, Mardinli STK’ları ve üniversitelerin etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

                Artuklu Haber Gazetesi adına MAREV Yönetim Kurulu Başkanı Ulaştırma eski Bakanı İbrahim Aysoy ile Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Dinçel’in yaptığı görüşmede; bu işin kolay olmadığını, çok uğraşıp. Çok çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

                Ben Mardin için tam 51 yıldır hizmet ediyorum ve ömrüm  var olduğu müddetçe Mardin için çalışacağım. Bu hizmetlerim Allah için ve Mardin insanlarının mutluluğu içindir. Bu bina Mardin taşlarından yapılmaktadır.  Mardin taşını  ve mimarisini Ankara’ya taşıdık. Mardin evi tamamlandıktan sonra Ankaralıları Mardin mimarisi ve taşları ile tanıştırmış olacağız. Büyük bir titizlikle Mardin Evi son aşamalarına gelmiştir.

                Geleneksel Mardin evinde çok çeşitli kültürel öğelerin varlığı söz konusudur. Ortaçağın sosyal, ekonomik, politik çerçevesinde bazı motifleriyle Türkistan’a kadar uzatılabilecek bir çizgide, daha çok da güneyindeki İran, Irak, Suriye, Mısır’daki durumlarla benzerlik gösterirken; Anadolu’daki geleneksel evlerden biçimsel farklılıklar sunan Mardin evi, içinde bulunduğu bölgenin genel özelliklerinin etkisinde, kentin özel koşullarını belirleyiciliğinde oluşmuştur.

                Ankara`da, Mardin topraklarından bir çiçek eksikti.

                Mardin dinler şehri, kültürlerin şehri. Burada birçok kültürümüz var. Bu kültürlerin olması bizlere güç veriyor. Bu kültürlerin yaşaması için de biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu kültürler bizim zenginliklerimiz. Herkesin bu kültürleri gelecek nesillere aktarması için bu gibi Mardin Evi inşasında, kültürlerinin devamı noktasında, güzel çalışmalar olarak önümüzde durmaktadır. Yeni nesillere bu kültürlerin aktarılabilmesi ve Mardin`in Tanıtılması için bu gibi yerlere ihtiyacımız var. Bu güzel eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese, burada bulunan ve yurt dışında bulunanlara teşekkür ediyorum" dedi.

 

HABER;İSMAİL DİNÇEL-ANKARA/ARTUKLU HABER AJANSI


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78