MARDİN EMEKLİ MEMUR-SEN İL BAŞKANI SALİH ÇALHAN;'EMEKLİLER ADİL OLANI İSTİYOR'

Mardin Emekli Memur Sen il Başkanı Salih Çalhan Mardin'de Basın toplantısı yaparak, Emekliler olarak Adil olanı istiyoruz' 'Dedi.

11.07.2023 17:46:00 0
MARDİN EMEKLİ MEMUR-SEN İL BAŞKANI SALİH ÇALHAN;

Mardin Emekli Memur Sen il Başkanı Salih Çalhan Mardin'de Basın toplantısı yaparak, Emekliler olarak Adil olanı istiyoruz' 'Dedi. Memur-Sen’e bağlı faaliyet yürüten Emekli Memur-Sen, 81 ilde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla kamu görevlilerinin maaşlarında artışı öngören kanun teklifiyle ilgili hükümete ve Meclis’e çağrıda bulundu.

 

Emekliler, gerçekleştirilen basın açıklamasıyla %25 olarak öngörülen artışın yetersiz olduğunu belirterek ilave adımlar atılmasını istedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “En düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar otomatik olarak emeklilerine yansıyacak.” Sözünü hatırlatan Başkan Salih Çalhan , buna rağmen emekliler tarafından kabul edilebilir bir artış oranı kararı çıkmadığını vurguladı.

 

“Hiçbir emekli tarafından hesap edilmeyen, edilmesine imkân dahi verilmeyen bu artış oranı; ne mali disiplinle, ne sıkılaşma politikasıyla ne de Büyük Türkiye vizyonuyla maalesef uyuşmamaktadır” diyen Küçükkösen “Kamu görevlilerine %17,55 oransal artış ve 8.077 ₺ seyyanen zam; kamu görevlisi emeklisine ise ekonomik kayıplardan bağımsız, piyasa gerçeklerinden uzak, hane giderlerinden habersiz, sadece %25 zam layık görüldü. Yapılan zam ile 9.800 ₺’ye çıkarılan en düşük emekli kamu görevlisi aylığının mevcut asgari ücretin altında kalması hakkaniyet ilkesiyle bağdaşmamaktadır”  

 

Baikan Çalhan  “Emekli kamu görevlilerinin maaş artışları masada belirleniyor, emeklileri temsil edecek sendikaya izin verilmiyor. Yasal mevzuat sizi ilgilendiriyor fakat sizi masadan uzak tutmak için yasanın değiştirilmesine direniliyor. Memur-Sen olmasa emeklilerin sesi bile duyulmuyor” ifadelerini kullandı.

 

Emeklilerin geçim derdiyle yaşamak mecburiyetinde kaldıklarını vurgulayan Başkan Çalhan  “Emekliler, torununa harçlık verirken, markette alışveriş yaparken ve hayatının diğer alanlarında gelir düşüklüğünü ve geçim sıkıntısını hissetmek istemiyor. Derdimiz, kıymeti mazide kalan anlayışını ortadan kaldırarak; tarihe yön vermiş, ülkemizin birikimini artırmış kamu görevlisi emeklilerini; adil ve hakkı olana kavuşturmaktır. Biz farklı olanı, ayrı olanı ya da hakkımız olmayanı istemiyoruz. Kamu personel sistemi; çalışan ve emeklisiyle bir bütünlük içerisinde, adil bir zeminde bugüne kadar varlığını sürdürmüştür. Yeni düzenlemeyle olmaması gerekene mevzuatta yer vererek toplumsal huzursuzluğu artırmak, mevcut sistemi bozan bir yöntemdir” diye konuştu.

Emekliler-Adil-Olanı-İstiyor (2)

“Seyyanen zam emekliler için de geçerli olmalıdır”

Düşük artış oranıyla; bütçeye tasarruf oluşturmak için enerji harcanırken, sosyal maliyetin gözden kaçırılmaması gerektiğini ifade eden  Salih Çalhan   seyyanen zammın tüm kamu görevlisi emeklileri için de geçerli olmasını istediklerini belirterek “%17,55 artış oranı uygulandıktan sonra aylık bağlama oranı üzerinden 8 bin 77 lira seyyanen zam yansıtılmalı, ortadaki karışıklık ve kargaşa giderilmelidir. Türkiye, Ülkesi için emek verenlere ve devletine gönül verenlere hesap makinesinin küçük rakamlarıyla hesap yapmayacak kadar büyük bir devlettir. Büyük ve Güçlü Türkiye vizyonuna yakışan, 100. yılında emeklisini mağdur etmeyecek düzenlemeleri hayata geçirmektir. Bu sebeplerle, Komisyon aşamasında emeklilere yönelik atılan adımın devamı Genel Kurul aşamasında da gelmeli, emekliler tarafından endişeye ve huzursuzluğa neden olacak Kanun Teklifi onarılmalı, emeklilerin refahını iyileştirmeye yönelik tamiri yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 

 

 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19