MARDİN DOĞALGAZ İHALESİ AK MERCAN`IN

Mardin ve Kızıltepe şehirlerinden oluşan dağıtım bölgesi, doğalgaz dağıtım lisansı ihalesini, Akmercan Şirketler Grubu kazandı.

Polisiye Haberler 17.01.2014 21:02:33 0
MARDİN DOĞALGAZ İHALESİ AK MERCAN`IN

Mardin ve Kızıltepe şehirlerinden oluşan dağıtım bölgesi, doğalgaz dağıtım lisansı ihalesini, Akmercan Şirketler Grubu kazandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 05/09/2012 tarih ve 4005sayılı Kararı uyarınca; Mardin ve Kızıltepe ilçelerinden oluşan dağıtım bölgesi için, “Mardin Doğal Gaz Dağıtım Lisansı”İhalesi, DoğalGaz Piyasası Kanunu ile Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 17/01/2014 tarihinde yapılmış, ihaleyi şirketimizAkmercan Tur.Taş.İnş.Güv.Sis. Dış Tic.Ltd.Şti. (Akmercan Şirketler Grubu) kazandı.

Mardin Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesinde en düşük teklifi 0,409 sent/kilovat saat ile AKMERCAN AŞ verdi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda (EPDK) gerçekleştirilen ihalede, iki firma teklif sundu ve yeterlik kazandı. SEL-TAN AŞ ve AKMERCAN AŞ`nin teknik zarflarının incelemesinin ardından mali zarflar açıldı. Dolar sent üzerinden yapılan ihalede, SEL-TAN AŞ`nin ilk teklifi 0,494 sent/kilovat saat, AKMERCAN AŞ`nin ilk teklifi ise 0,523 sent/kilovat saat oldu. 
Daha sonra yapılan açık eksiltmeden çekilen SEL-TAN AŞ olurken, en düşük teklif, 0,409 sent/kilovat saat ile AKMERCAN AŞ`nin oldu. 
İhale sonucu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun onayının ardından kesinleşecek.


AK MERCAN HAKKINDA

1991 yılında servis taşımacılığı ve araç kiralama hizmetleriyle iş hayatına adım atan Akmercan Şirketler Grubu, daha sonra kendi aktif, dinamik, çekirdek insan kaynakları kadroları ve öz sermaye birikimleriyle; 1994 yılında Çevre Temizliği ve Katı Atık Yönetimi alanında faaliyet göstermeye başladı.

1999 yılında inşaat sektöründeki yatırımları ve projeleriyle Şirketler Grubunun faaliyetlerini daha da genişleten Akmercan, 2007 yılında ana faaliyet kollarından biri olan, Çevre Temizliği ve Katı Atık sektörünü Ülke sınırları dışına taşıdı.

Akmercan 2007 yılında yaptığı ilave atılım hamlesi ile enerji sektörüne girdi.

Akmercan, hem Grubu hem de Ülkesi adına istihdam ve iş sahalarını daha da genişleterek faaliyetlerine sosyal sorumluluk bilinciyle devam etmektedir.

ıKuruluşunun 20. Yılını Önce İnsan sonra refah diye idrak eden, anlamlandıran, paylaşan ve geliştiren Akmercan Şirketler Grubu, yapmış olduğu tüm yatırımlarında gerek üretim hamlelerini birlikte yaptığı, gerekse üretimleriyle kendilerine hizmetler sunduğu İnsan’ı ve İnsan olmanın tekamülünü hep kendisine temel felsefe olarak görmüştür.

Bugün binlerce kişiye istihdam sağlayan Akmercan, yapmış olduğu tüm ticari yatırımlarında sosyal sorumluluk bilincini ön planda tut-maktadır. Özellikle eğitim, sağlık ve çevre alanlarında sosyal sorumluk yatırımlarını, bilinçli bir şekilde, ayrı bir yatırım kolu olarak, ticari yatırımları gibi planlayarak yerine getiren Akmercan, yatırımlarını kendi öz kaynakları ve ülkesine ve insanına duyduğu sevgiyle sürdürmenin gayretindedir.

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82