Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın Turizm Potansiyeli Çalıştay'da Ele Alındı

Mardin Vali Yardımcısı Recep Aydın, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla Mezopotamya Kültür Rotası Projesi kapsamında gerçekleşen "Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı"na katıldı.

9.11.2020 11:37:00 0
Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa

Mardin Vali Yardımcısı Recep Aydın, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla Mezopotamya Kültür Rotası Projesi kapsamında Diyarbakır'da gerçekleşen "Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı"na katıldı.

 

Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa Valilikleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Dicle Kalkınma Ajansı iş birliğiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre merkezinde düzenlenen çalıştayda Mezopotamya’nın "altın üçgeni" olarak nitelendirilen üç ilin turizm potansiyeli ele alındı.

Açılış konuşmasında Mezopotamya'nın altın üçgeni Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayının önemine dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan,  “Ülkemiz, Anadolu'muz bir açık hava müzesi. İnsanlık tarihi bu topraklarda başladı. Bu topraklarda çok çeşitli medeniyetler oluştu. Ve bunların çok derin izleri, kültürü bu topraklarda kalıyor. Bu olağanüstü müzenin en önemli köşelerinden bir tanesi de Kuzey Mezopotamya dediğimiz Diyarbakır'ın merkezinde olduğu Güneydoğu Anadolu bölgemiz. Bölge, potansiyel olarak fazlasıyla bunlara sahip. Terörün minimize olduğu, sıfırlandığı bir süreçteyiz. Bölgede turizm ve kültür adına çok ciddi yatırımlar yapılmış durumda, bunlar devam etmekte. Yine bölgenin tanıtımıyla ilgili çok ciddi tanıtımlarda yapılıyor. Dolayısıyla turizmin gelişmesi için çok güzel bir ortam var. Elimizde tek negatif unsur 2020 yılında tüm dünyayı kasıp kavuran bu virüs musibetinden de inşallah tüm insanlık olarak en kısa zamanda kurtulursak biz, bölgede gelişecek, büyüyecek, çok güzel bir ortamı yakalamış olacağız. Valilerimizin koordinasyonunda, bakanlık ve sektörlerimizle bu çalışmalarda elimizi taşın altına koyarak, terörün de panzehiri olan turizmi hızla geliştirerek bölgemizin hizmetine sunulmasından büyük memnuniyet duyacağız. Kısa zamanda dünyada seyahat edenlerin en az yarısının kültür, inanç ve gastronomi saikiyle seyahat edeceği öngörülmekte. Bu da bölgenin avantajını ve fırsatını daha net ortaya çıkartmaktadır. Emeği geçen başta valilerimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. İnşallah faydalı güzel bir toplantı gerçekleştireceğiz." dedi.

 

Çalıştaya, Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Mardin Vali Yardımcısı Recep Aydın, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, TÜRSAB Baskani Firuz Baglikaya ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

Konuşmaların ardından TÜRSAB Baskani Firuz Baglikaya ve DTSO yönetim kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Mezopotamya Turizm Fuarı iş birliği protokolü imzalandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00