MARDİN DİLLER VE DİNLER KOROSUNDAN AK SARAYDA MUHTEŞEM KONSER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da tarafından Ak Saray`da verilen ``Öğretmenler Günü``resepsiyonunda, tamamı öğretmenlerden oluşan 21 kişilik Mardin Diller ve Dinler Korosu, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği parçalarını seslendir

24.11.2014 23:45:38 0
MARDİN DİLLER VE DİNLER KOROSUNDAN AK SARAYDA MUHTEŞEM  KONSER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  eşi Emine Erdoğan’ın da tarafından Ak Saray`da  verilen ``Öğretmenler Günü``resepsiyonunda, tamamı öğretmenlerden oluşan 21 kişilik Mardin Diller ve Dinler Korosu, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği parçalarını seslendirdi.Dinleyenlerin mest olduğu konserden sonra koro dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı

 

Görevlerini başarıyla yerine getirmiş, azim ve aşkla nesiller yetiştirmiş, şimdi emekliliğini yaşayan öğretmenlere de sağlıklı ve uzun ömürler dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,21 Kişiden oluşan ve tamamı öğretmenlerden oluşan ve Öğretmenler Günü resepsiyonunda Cumhurbaşkanlığı Sarayında mini bir konser veren Mardin Diller ve Dinler Korosu´na sergiledikleri performans dolayısıyla da teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronun daha da güçlü hale getirilebileceğini, bu yönde adımlar atılabileceğini ifade etti.

 

  Öğretmenliğin tarihin her döneminde zorluk, mücadele, tahammül ve en önemlisi sabırla anılan bir meslek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 

 "Öğretmen dediğimizde aklımıza ilk önce aşk gelir, sevda gelir, fedakârlık gelir. Öğretmenlerimiz doğudan batıya, güneyden kuzeye ülkemizin her coğrafyasında, her ikliminde cansiparane gayret sarf ediyorlar. Bu memleketin çocuklarını ilimle, bilgiyle buluşturuyorlar. İnanın bu çaba sadece para için yapılmaz, yapılamaz. Onun için bir aşktır, onun için bir sevdadır. Sadece maddi gerekçelerle bu açıklanamaz. İçlerinde merhamet, vicdan, adalet duygusu olmayan milletinden, devletinden, insanından aldıklarını kat kat yine bu ülkenin çocuklarına aktarma kaygısı taşımayanlar, öğretmen olamaz."

 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu köklü medeniyete sahip milletin yükselmesi, hakkı olan mümtaz yerlere gelebilmesinin ancak okul sıralarından, öğretmenlerin şefkatli yüreklerinden geçtiğine işaret etti.

 

 "Biz şefkatin, merhametin medeniyetiyiz. Tarihin her döneminde bu toprakların üzerinde yaşayan insanlar dini, dili, kültürü farklı olsa da bir ve beraber olmayı başarabilmiş, aynı hedefe, aynı geleceğe yürümüştür" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte Anadolu´nun mayasındaki bu büyük kaynaşmanın, eşine ender rastlanan buluşmanın, kardeşlik ikliminin doğmasından öğretmenlerimizin takdir edilecek payı bulunur. Öğretmen sadece öğretmez, kendisine verilen ders kitaplarını, milli eğitim müfredatını öğrencilerine aktarmaz. Öğretmen, aynı zamanda öğrenciye değer aktarır. Son zamanlarda dikkat ederseniz bu değerler sistemi üzerinde özellikle çalışmalar yapılıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Türkiye`nin 81 ilden  gelen öğretmenlerle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki resepsiyonda bir araya geldi.

Davetlileri salonda  karşılayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi ,Davetlilerle tek tek ilgilendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyonda öğretmenlere hitaben bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı resepsiyonda, tamamı öğretmenlerden oluşan 21 kişilik Mardin Diller ve Dinler Korosu, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği parçalarını seslendirdi.Ak saray da verilen ``Öğretmenler Günü`` resepsiyonuna  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğretmenleri Hasan Çelikkaya, Yaşar Fersahoğlu, M. Celalettin Dayınlarlı, Ahmet Kahraman, Hasan Küçük, Selahattin Kaya, Yusuf Karaca ve Semra Ünal Acar da resepsiyona katıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40