Mardin Çalışma Paltformu Ömerli`de Düzenlendi.

Mardin ili Ömerli İlçesinin başarılı Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ ve Mardav Adana Şube Başkanı Salih Bayar`ın Organize ve Önderliğinde Bu yıl Düzenlenen Mardinliler Çalışma Platformu Mardin Ömerlide Toplandı.

Polisiye Haberler 12.07.2013 10:10:19 0
Mardin Çalışma Paltformu  Ömerli`de Düzenlendi.

Mardin ili Ömerli İlçesinin başarılı Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ ve  Mardav Adana Şube Başkanı Salih Bayar`ın Organize ve Önderliğinde Bu yıl Düzenlenen Mardinliler Çalışma Platformu Mardin Ömerlide Toplandı.

Bu yıl 24.sü düzenlenen Mardinler Çalışma Platformu Ömerli İlçesi Yüksekokul Konferans Salonunda gerçekleştirildi.Davet edilenleri ve Davet edilmeyenleri ile Finansmanı ile En çok konuşulan Toplantı olmayı başaran 24.Mardinliler Platformu tartılışmaya ve konuşulmaya devam ediyor..Yemek ve Ağırlama giderlerinin finansmanı Mardinli vatandaşlar tarafından çok konuşulan,Platform toplantısı Mardinlilerin gündeminde kalmaya devam ediyor.

Davetiye listesini Ömerli Belediye BAŞKANI Yılmaz Altundağ ve SALİH Bayar’ın hazırlaması sonucunda TÜRKİYE’deki ilk ve en büyük Mardin’lilerin "STK" topluluklarının İzmir’de birleşmesinden oluşan İZMİR MARDİN’LİLER FEDERASYONU’nun (İMAF) çağrılmamasına tepki gösteren İMAF GENÇLİK KOLLARI  BAŞKANI Beşir Çoban düzenlediği basın Toplantısında davet edilmeyilerine anlam veremediklerini söyleyerek Tepki göstermişti.


       Çalışma Platformu toplantısına Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Ömerli Kaymakamı Tekin Erdemir, Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, ilçe ve belde Belediye Başkanları, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Mersin, Batman ve İskenderun`da bulunan vakıf, dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


       Mardinler Çalışma Platformunun artık gelenekselleşmiş toplantılarının hayat devam ettiği sürece sürdürülmesi ve kalıcı hale gelmesinin önemine vurgu yapan Vali Dr. Ahmet Cengiz: "Mardin medeniyetlerin beşiği, kadim şehir. Çok sayıda kültürün bir arada kardeşçe yaşadığı, belki bu anlamda çok fazla örneği olmayan bir kenttir.


       Bu birlik ve beraberliğin gelecek nesillere güçlenerek, pekişerek devam ettirilmesi, çok farklı düşüncelerde olan bu salondaki insanların birlik ve beraberlik içerisinde bu toplantıları bir disiplin içerisinde yapmasıyla mümkün olacaktır. Mardin`i temsil ettiğini düşünen ve gerçekten Mardin`i temsil eden, yöneten insanları, farklı görüşleri temsil eden insanları, siyasi partileri, inançları, düşünceleri bir araya getirmek istiyorsak öncelikle işte burada olduğu gibi, onların önderlerini, öncülerini bir araya getirebilmemiz lazım.``dedi.

 

Önemli Konuşmaların yapıldığı ve mesajların verildiği platformda ayrıca Süryanilerin dini temsilcisi ve Mardin İl müftüsü de birer konuşma yaptılar. 

 Platformda yapılan bütün konuşmalardan çözüm sürecine tam destek çıkarken hükümetin inisiyatifinde olan kimi adımların acilen atılmasının altı çizildi.

 Kürtlerin Kürdistandan çok daha fazla bir nüfusunun metrepol şehirlerde yaşadığını ülkenin istensede bölünmeyeceğini, bölünme iddiasında olanların başka hesaplarının olduğunu ve o hesaplarını irdelemek gerektiğini ifade edildiği konuşmalarda, Gezi Parkı kalkışmasının ilk olduğu ancak son olmadığını, Kürtlerin destek vermemesi sonucu başarısız kaldığı, demokratikleşme ile ilgili adımların atılmaması ya da çok gecikmesi durumunda oluşabilecek ikinci bir gezi kalkışmasında ülkede bölünme değil de bir iç savaşın çıkma/çıkarılma ihtimalinin gözardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

 Akşam geç saatlere kadar süren platform konuşmaları, 19.30’da Mardin Valisinin konuk ve katılımcılara Mardin Polisevi bahçesinde verdiği akşam yemeği ile sona erdi.


       İçinden geçtiğimiz birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, huzur ve barışın ülkemizin her bir köşesine, köyüne bölgesine yayılması çabalarının, özverili çalışmaların devam ettiği bir süreçte bu toplantının gündem ağırlığının bu konu olmasını da çok önemsiyorum" dedi ve toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


35.9° / 21.3°
  • BIST 100

    10400,5%-0,77
  • DOLAR

    32,19% -0,12
  • EURO

    34,92% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2402,64% -0,38
  • Ç. ALTIN

    3869,27% 0,00