Mardin Büyükşehir'den Kızıltepe Cumhuriyet Meydanı Yenileme Çalışmaları

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe ilçesinin en önemli ticaret ve buluşma noktası olan Cumhuriyet Meydanı’nda yenileme çalışmaları başladı.

Mardin 11.08.2021 13:26:00 0
Mardin Büyükşehir

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe ilçesinin en önemli ticaret ve buluşma noktası olan Cumhuriyet Meydanı’nda yenileme çalışmaları başladı.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ilçe merkezleri ile kırsal mahallelerin kalkınması ve öteden beri gelen sorunları ortadan kaldırmak için projeleri bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDEM tarafından, Kızıltepe ilçesinin merkezinde yer alan vatandaşların bir araya geldiği, önemli ticaret merkezi ve turistler açısından önemli uğrak yerlerin başında gelen Kızıltepe Cumhuriyet Meydanının daha modern ve güzel bir görünüme kavuşması için kararlaştırılan Cumhuriyet Meydanı Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe Yenileme Projesinde çalışmalar başlatıldı.

 

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Genel Sekretere Murat Süzen, Daire Başkanları ile beraberindekiler, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Tamamlandığında ilçeye ayrı bir güzellik katacak Proje, 10.000 metrelik alanı kapsamakta. Meydanda bulunan yaklaşık 230 işyerinin mevcut kepenkleri sökülerek dokuya uygun otomatik kepenk, doğrama camekan takılacak. Tabelalar standart hale getirilerek tente takılacak. Aydınlatma direkleri değiştirilecek. Üst kotlarda bulunan binalarda sıva ve boyama işlemi devam ediyor. İşyerlerinin önünde bulunan kaldırım vb. kotlarda kaldırılarak standart hale getirilecek.

 

Vatandaşların lacak. daha ferah bir ortamda bir araya gelip zaman geçirmeleri için ağaçlar dikilecek yeşil alan artırıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33