MARDİN BÜYÜKŞEHİR'DEN EZİDİLERİN 'SOR BAYRAMI'NA KUTLAMA

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Ahmet Türk ve Devrim Demir, Êzîdî toplumunun Çarşema Sor Bayramını kutladı.

Mardin 17.04.2024 14:10:00 0
MARDİN BÜYÜKŞEHİR

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Ahmet Türk ve Devrim Demir, Êzîdî toplumunun Çarşema Sor Bayramını kutladı.

 

Êzîdîlerin Çarşema Sor Bayramına ilişkin Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Ahmet Türk ve Devrim Demir, yazılı bir mesaj paylaştı. Mesajda, Êzîdî toplumunun Çarşema Sor Bayramı kutlandı. Çarşema Sor’un her yıl dünyanın her yerinde Êzidîler tarafından büyük bir coşku ve sevinç ile kutlandığına dikkat çekilen mesajda, şunlar belirtildi: 


“Êzidî toplumu tarafından ilkbaharın başlangıç günü ve aynı zamanda yeni yılın ilk günü olarak kutlanan Çarşema Sor Bayramı kutlu olsun. Tarih boyunca farklı halk ve inançların birçok mübarek ve mukaddes bayramı olmuştur; bunlardan biri de Êzidî halkının kutsal Çarşema Sor bayramıdır. Êzidîlerin yaratılış inancına göre yeryüzünün yaratıldığı gün Çarşamba yani dördüncü gündür. O gün Melekê Tawisî yeryüzüne inmiştir ve böylece evrenin yaratılışı tamamlanmıştır. Bu nedenle Çarşema Sor dünyadaki bütün Êzidîler tarafından Kürtlerin yeni yılı anlamıyla Tausî Melek bayramı olarak kutlanır.”

“Bugün, birbirlerine karşı işlenen suçların affedilme günüdür. Kin ve nefretin yerine barış ve kardeşliğin sağlandığı gündür” denilen mesajda, “Ortadoğu’nun en kadim halklarından olan Êzidîlerin Çarşema Sor bayramını kutluyoruz. Çarsema Sor Bayramının, başta kadim Êzîdî halkının özgürlüğünün müjdeleyicisi olmasını umut ediyor; bütün insanlık için barışa, özgürlüğe ve eşitliğe vesile olmasını diliyoruz” denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00