MARDİN BELEDİYESİ`NDE İLK DENGE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Mardin Belediye Başkanlığı ile Memur-Sen'e bağlı bağlı Bem-Bir-Sen Sendikası arasında, `Sosyal Denge Sözleşmesi` imzalandı.

Polisiye Haberler 6.06.2013 15:00:30 0
MARDİN BELEDİYESİ`NDE İLK DENGE SÖZLEŞMESİ  İMZALANDI

Mardin Belediyesinde Mutlu Son.Mardin  Belediye Başkanlığı ile Memur-Sen’e bağlı bağlı Bem-Bir-Sen Sendikası arasında, `Sosyal Denge Sözleşmesi` imzalandı.

Mardin Belediye meclis salonunda yapılan imza törenine; Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Memur-Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Bem-Bir-Sen Mardin Başkanı Ahmet Tulga,  , birim amirleri ve belediye personeli katıldı.

 Yönetime geldikleri andan itibaren  belediye çalışanlarının ücretlerini iyileştirmeye yönelik çalışmalara hemen başladıklarını ifade eden Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; “Çalışanlarımız şu an tam maaş almaktadır.Mardin Belediyesi tarihinde ilk defa memur ve sözleşmeli personel ile sosyal denge sözleşmesi imzalandı.Kamu hukukunu, halkımızın çıkarını düşündüğümüz gibi, çalışanlarımızın haklarını da her zaman savunduk.Ne belediyeyi  ne çalışanlarımızı mağdur etmeyecek şekilde sözleşme imzalayarak dengeyi sağladık.Sendikamıza da bize vermiş olduğu destekten dolayı da teşekkür ederim.”dedi.

 Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, “Bu mübarek günde Mardin Belediyesi çalışanları için sözleşme imzalaması sizi mutlu ettiği gibi bizi de son derece memnun etmiştir. Belediyenin imkansızlarına rağmen gerek çalışanlar için gerek yapılan çalışmalar  başarılı şekilde devam etmektedir. Belediye mesafe kat etti. Mardin Belediyesi, sendikamızdan her zaman desteğini esirgemedi, sendikamız ben-bir-sen 81 ilde üyesi bulunmakta ve çalışanların hukukunu sağlamaktadır. Bem-Bir-Sen yerel yönetimlerde ilk defa  sosyal denge sözleşmesi hak etti.Bem-Bir-Sen İl Başkanı Ahmet Tulga, Belediye Başkanımıza ve medeni beye, çalışanlara verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Hayırlı Olsun. “dedi.

 İki yıldır Sosyal Denge sözleşmesi imzalayan Mardin Belediyesi’nin çalışanlarına olumlu katkılarda bulunduğunu söyleyen Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, “Gönül tabi ki daha iyisini ister, verilecek bu oranların ilerde daha da yukarılara çıkması en büyük temennimizdir.”dedi.

 İmzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi ile; birim müdürlerine her ay 500-600 lira, memurlara 200-300 lira, sözleşmeli personele 100-300 lira ödeme yapılacak.Ramazan  ayı başlangıcında çalışanlara 200, dini bayramlarda 300 lira ödenecek.Ayrıca çocuğu üniversitede okuyan personele öğrenim yılı başında 500 lira ödenecek.

 Mardin  Belediye Başkanlığı ile Memur-Sen’e bağlı bağlı Bem-Bir-Sen Sendikası arasında, `Sosyal Denge Sözleşmesi` imzalandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04