MARDİN BELEDİYE ESKİ BAŞKANI AYANOĞLU`NDAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Mardin Eski Belediye Başkanı Avukat M.Beşir Ayanoğlu,Artuklu Haber ajansına gönderdiği yazılı Açıklamada Gündem yaratacak çok önemli açıklamalarda bulundu.

Mardin 28.06.2014 11:07:17 0
MARDİN BELEDİYE ESKİ BAŞKANI AYANOĞLU`NDAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Mardin Eski Belediye Başkanı Avukat M.Beşir Ayanoğlu,Artuklu Haber ajansına gönderdiği yazılı Açıklamada Gündem yaratacak çok  önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Mardin Belediye Eski Başkanı Avukat Mehmet Beşir Ayanoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Ahmet Türk mazbatasını aldığı anda Belediyenin 1 Katirilyon borç ile devir alındığını ifade etti. Şaşırdım. İl Belediye Başkanlığım sırasındaki borç ödemelerini ve mevcut eski il belediyesinin borçlarını inceledim. Eski Mardin İl Belediyesinin bu kadar borcu olmadığını ifade etmek gerekir. Malesef burada bir yanılgının olduğu açıktır. 28 Haziran 2014 te bir açıklaması daha var borç 580 Milyon`a düşmüş. Bir defa bu borç sadece Eski Mardin İl Belediyesinin borcu değil. İlçelerden gelen ilgili birimlerinde borcudur. (Bazı birimler Büyükşehire katıldığı için aktif ve pasifleri büyükşehir belediyesine devir edildi.) Mardin İl Belediyesinin borcu çoğu kamu borcudur. Yani SGK, TEDAŞ, VERGİ. Bunu bir kayıt etmek gerek.(Bu boçlarla ilgili teferrutalı açıklamayı buraya aktaracağım.)
2) 28 Haziran 2014 teki diğer açıklamada; İşçi parasının ödenmediğini ve 25 Milyon TL nin kayıp olduğunu ifade ediyorlar. Gerçekten üzüldüm. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri muhasebecilerinden sorduramazsa bile parayı Haziran 2013 te ödeyen ve işçilerin hesabına aktaran Mardin Vakıflar Bankasından bu hususu sordurabilirler. Gerçekten burada bir yanılgı var. Gecikme faizi ve bazı mahkeme masraflarını belediye`ye ödettirmek isteyen ve bu nedenle anlaşamadığımız 45 işçi dışında yaklaşık 310 çalışanımıza Haziran 2013 te Vakıflar Bankası aracılığıyla ödemek yaptık.Bu ödemenin miktarı 25 Milyona yakındır. Daha sonra peyder pey yaptığımız 6 Milyona yakın bir ödeme daha var. Ve bütün bu ödemelerin kayıtları muhasebede vardır. 
3) Bütün belediyelerde imar üzerinden siyaset yapmak kolay. Biz seçilip geldiğimizde yatırımcının ve vatandaşın önünü açacak çalışmalar yapacağımızı ifade etmiştik. Yenişehir bölgesinde 5000 yakın konut veya işyeri tapusuzdu. Bunların tapu işlemleri için çalışma yaptık ve çoğu bina sahibine kat irtifakı veya kat mülkiyeti şeklinde tapu almalarını sağladık. Bu ara yeni arazileri de vatandaşın talebi üzerine imara açtık. Bunu yaparken belediye meclisinde bulunan AK Parti ve BDP belediye meclis üyelerinin katılımı ile yaptık. Bazı kararlar oy birliği ile alındı. Yani BDP belediye meclis üyeleride bu alınan kararları onayladılar. Alınan kararlar askıya çıkarıldı ve kesinleşenler ile ilgili vatandaş ruhsat başvurusu yaptı. Bütün bu işlemler yasal çerçevede yapıldı. Şehrin ekonomik kalkınmışlığını yerel yönetim olarak bu yönde üzerimize düşen vazifeyi bu şekli ile yerine getirdik. Bizim eski il belediyesinin olduğu dönemde yalım belediyesi de aktif olduğu için bazen yalım belde belediyesinin sınırları içindeki imar ve binalarında Mardin eski il belediyesine ait imiş gibi bir sezgi meydana geliyor. Bu ayrımın yapılmasını faydalı görüyor ve bunu hatırlatmakta da fayda görüyorum.

GÖREVDE KALDIĞIM SÜRECE ADİL VE EŞİT HİZMET GÖTÜRDÜK

Mardin Eski Belediye Başkanı Ayanoğlu,Şehrin altyapısı ve tarihi dönüşüm projesi gibi iki dev çalışmanın yanısıra göreve geldikleri 4 yıl içinde Mardin`e 16 kalıcı eser kazandırdıklarını belirterek şunları söyledi,,"Parklar, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri, Mezbahane, Hayvan Barınağı, Evlendirme Dairesi, semt spor sahaları, garaj olmak üzere 4 yıl içinde Mardin`e 16 temel eser kazandırdık.Yıla böldüğümüzde bir yıla 4 eser düşüyor.Mardin tarihinde ilk defa bu kadar sürede bu sayıda eser tamamlanıp halkımızın hizmetine sunuldu..Bunların yanısıra 60 yıldır kimsenin el atamadığı sit alanı su ve kanalizasyon şebekesini yeniledik.Mardin`in ekonomik geleceği açısından çok önemli olan Bizim dönemimizde Başlatılan,Tarihi Dönüşüm Projesi son hızla devam ediyor.Tüm bu eserler Mardin`in katma değerini yükseltti..Eğer bugün organize sanayi sitesinde yatırımcılar sıraya girmişse, Dünya markaları Mardin`de otel işyeri açıyorsa yaptığımız bu çalışmalar sayesindedir.Şehrin en temel ihtiyacı olan yatırımları yaptık.."dedi.

   Göreve geldikleri ana kadar Mardin`e rutin belediyecilik dışında hiçbir şeyin yapılmadığını eser adına tabiri caizse tek bir çivi dahi çakılmadığını ifade eden Eski Başkan Ayanoğlu; "Göreve geldiğimiz zaman çok kötü bir tabloyla karşılaştık. El attığımız her şey elimizde kalıyordu. Ama biz umutsuzluğa düşmedik karamsarlığa kapılmadık inanarak azmederek çalışmalar  yaptık..Mardin`in her yerinde çalışmalar yürüttük.  altyapısı tamamlanan Mardin sokaklarını gezebilirsiniz, o sokakların muhteşem güzelliğini görürsünüz.Tarihi dokuyla uyumla sokaklarda elektrik ve telefon telleri yer altına alınmış tek bir görsel kirliliğe rastlayamazsınız.Gerçek anlamda Mardin bizim yönetimimiz döneminde hizmetle tanıştı.. "şeklinde konuştu.

 

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29