MARDİN ARTUKLU ÜNİVRSİTESİ İLE NAHCIVAN ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Azerbaycan Nahçıvan Devlet Üniversitesi arasında akademik eğitim ve araştırma alanındaki işbirliklerini geliştirmek amacıyla mutabakat anlaşması imzalandı.

Mardin 13.02.2024 12:56:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVRSİTESİ İLE NAHCIVAN ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Mardin Artuklu Üniversitesi  ve Azerbaycan Nahçıvan Devlet Üniversitesi arasında akademik eğitim ve araştırma alanındaki işbirliklerini geliştirmek amacıyla mutabakat anlaşması imzalandı.

 

Mutabakat imza töreni çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Çevrimiçi imza törenine  Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serhat Harman ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüz yetkilileri ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elbrus İsayev ve yöneticileri katıldı.

 

Üniversitemiz Uluslararasılaşma Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

 

Uluslararasılaşma çalışmalarımız kapsamında Azerbaycan Nahçıvan Devlet Üniversitesi ile imzaladığımız mutabakat anlaşması aşağıdaki başlıkları kapsıyor.

Öğretim ve araştırma üyeleri ile akademisyenlerin değişimi de dâhil olmak üzere ortak araştırmaların yürütülmesi,

Yayınlar ve araştırma verileri de dâhil olmak üzere araştırma materyalleri ve akademik bilgi alışverişi,

Akademik ve bilimsel konularda teknik destek,

Konferanslar, sempozyumlar, seminerler, kongreler ve sanat etkinlikleri gibi ortak bilimsel, akademik ve kültür sanat faaliyetlerinin düzenlenmesi ve her iki ülkeden de akademisyenlerin katkı sunmaya teşvik edilmesi,

Kamusal alanlara dâhil olmak için ortak kültürel ve sosyal kamu faaliyetlerinin yürütülmesi ve bu faaliyetlerde iş birliği yapılması,

Yukarıda belirtilen akademik faaliyetlerin, bütçe kaynakları ve yasal kısıtlamalara göre düzenlenmesi,

Tüm eğitim kademelerinde öğrenci değişim programlarının teşvik edilmesi ve her iki ülkenin mevzuatının sınırları dâhilinde çift diploma sertifikası sunan programların düzenlenmesi başlıklarını kapsıyor.

Mutabakat İmzaları Çevrimiçi Törenle Atıldı

Mutabakat anlaşması imzaları, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elbrus İsayev tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilen programla atıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi  ve Azerbaycan Nahçıvan Devlet Üniversitesi arasında imzalanan Mutabakat Anlaşması beş yıl süreyle yürürlükte kalacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

  •  


 

 

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19