MARDİN ARTUKLU ÜNİVESİTESİNİN RAMAZAN ŞENLİKLERİNE İLGİ SÜRÜYOR!

Deprem nedeniyle Mardin'e gelen depremzede çocuklar ve ailelerine yönelik Ramazan Şenlikleri yoğun ilgi ile devam ediyor.

Mardin 8.04.2023 11:10:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVESİTESİNİN RAMAZAN ŞENLİKLERİNE İLGİ SÜRÜYOR!

Deprem nedeniyle Mardin'e gelen depremzede çocuklar  ve ailelerine yönelik Ramazan Şenlikleri yoğun ilgi ile  devam ediyor.

 

Ramazan ayı boyunca haftada iki gün olacak şekilde devam edecek şenlikler Mardin Artuklu üniversitesİ  kampüsünde gerçekleştiriliyor.

 

 

Her Pazartesi ve Perşembe günleri gerçekleştirdiğimiz Ramazan Şenliğimize depremzede çocuklar ve aileleri ile ilimizden çocuklar ve aileleri katılıyor. 
Şenlikte geleneksel değerlerimiz olan Nasrettin Hoca, Hacivat ile Karagöz, Kavuklu ile Pirşekar ve Aşık ile Maşuk sahnede çocuklara misafir oluyor.
Aynı zamanda palyaço, davulcu, müzikli sahne gösterileri ve geleneksel çocuk oyunları, sahne gösterileri, masal müzikalleri, sanat atölyeleri ile çocuklar mutlu vakitler geçiriyor.
Üniversitemiz Çocuk Gelişimi Programı hocası Baki Ergel ve Konservatuar hocamız Mustafa Diriöz yönetiminde hazırlanan etkinliklerde karakterler üniversite öğrencileri tarafından canlandırılıyor.
Program boyunca Osmanlı şerbetçisi çocuklara şerbet dağıtırken Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi bölümü şefleri tarafından hazırlanan yöresel tatlılar ve çocuklara standları da aralıksız olarak çocuklara ve ailelerine hizmet veriyor.

 

 

Şehrin Üniversitesi olarak geleceğimizi şekillendirecek depremzede çocukların Mardin'e dair, Ramazan'a dair, hayata dair güzel hatıraları olsun diye çalıştıklarını ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, geleneksel oyunlar, yarışmalar, sahne gösterileri, sanat atölyeleri, kültürel figürler ve yöresel Ramazan tatlıları ve çocukların seveceği ikramlar ile Ramazan şenliklerinin devam edeceğini belirtti.


Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Özcoşar, geleceğin üniversitelisi çocuklar gülsün, aileler bütün yaşanan zorluklara rağmen gülen çocuklarıyla mutlu olsun diye çalıştıklarını sözlerine ekledi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00