MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDEN ULUSLARARASILAŞMADA ALMANYA ATAĞI

Mardin Artuklu Üniversitesi Proje Koordinasyon Ofisi, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve MEB Hannover Eğitim Ataşeliği arasında çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi.

Mardin 13.09.2021 09:27:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDEN ULUSLARARASILAŞMADA ALMANYA ATAĞI

Mardin Artuklu Üniversitesi  Proje Koordinasyon Ofisi, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve MEB Hannover Eğitim Ataşeliği arasında çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi.  

 

Uluslararasılaşma konusunda işbirliği Proje Koordinasyon Ofisi ve Hannover Eğitim Ataşeliği ile Almanya’ da Haziran 2021 tarihinde başlatılmıştı. Bugün gerçekleştirilen toplantıda YÖS sınavının Hannover’ de yapılabilmesi için ilk adımlar atıldı.

 

Küreselleşmenin çok boyutlu etkileri yükseköğretim sistemlerinde de uluslararasılaşma olgusu olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye yükseköğretiminde de son yıllarda uluslararasılaşmaya ilişkin farkındalığın önemli derecede arttığı süreçte, üniversitemiz de birçok alanda uluslararasılaşma konusunda işbirlikleri ve projeler geliştirmektedir.  Zengin sosyal, kültürel ve tarihi yapısı ile bulunduğu coğrafyanın katma değer sağladığı Üniversitemiz, fakülte ve bölümleri ile birçok üniversitenin önünde yer almaktadır. Zenginliklerimizi fırsata çevirmek yönünde üniversitemize Almanya’ dan öğrenci hareketliliği başlatabilmek için neler yapılabileceğinin görüşüldüğü toplantıda, bir sonraki YÖS dönemine kadar faaliyet planı oluşturuldu.

 

Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı   Prof. Dr. Serhat HARMAN, bu işbirliğinin Artuklu Üniversitesinin öğrenci profiline zenginlik katacağını ve özellikle Turizm ve Gastronomi alanında Üniversitemiz kurumsal yapısının öncü özelliklerinden bahsetti.  YÖS Konusunda çalışmalara ivme katacak alt yapıyı da Üniversitemize en yakın zamanda tahsis edeceklerini ifade etti.

 

Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ahmet BÜTÜN ise YÖS konusunda yüksek bir kalite yakaladığımızı, yaptığımız sınavın ülkemizde en az 70 üniversitede geçerli olduğuna vurgu yaparak özellikle Sağlık Bilimleri Fakültesi bölüm ve çalışmalarından bahsetti. Ayrıca şehrimizde aktif kullanılan 3 dilin (Arapça, Kürtçe ve Süryanice) anadilde eğitime katkısından bahsederek, %100 Arapça eğitim veren bölümler de dile getirildi.

Hannover Eğitim Ataşesi Sayın Doç. Dr. H. Kazım KALKAN işbirliği konusunda memnuniyet duyduklarını ve YÖS konusunda tüm işbirliği ve desteği üniversitemize sağlayacaklarını belirtti. 

 

Artuklu Üniversitesi  uluslararasılaşma süreci için birbirleriyle tutarlı ve bütüncül aşamalardan oluşan kapsamlı bu çalışmada Hannover Eğitim Ateşe Personeli Sayın Büşra KORKMAZ ve Proje Koordinasyon Ofisi  Öğr. Gör. Hanife YEŞİLYURT gereken işbirliği konusunda destek vereceklerini dile getirdiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15